SKANDAL: RTS obrisao Konstraktin sporni tvit i poručio „Umetnica će postati nevidljiva!“

Društvena mreža Tviter je čestitku povodom praznika naše predstavnice za „Evroviziju“ Ane Đurić Konstrakte označio kao „neprimeren sadržaj“.

Tviter je fotografiju obeležio kao „neprimeren sadržaj“, odnosno „potencijalno osetljiv“.

Da bi objava postala označena kao neprimeren sadržaj na Tviteru, potrebno je da platformi pristigne veliki broj prijava korisnika za objavu koju smatraju neprimerenom. Potom, Tviter odlučuje da li će staviti znak upozorenja na objavu ili je čak u potpunosti obrisati, u skladu sa svojom politikom.

Ovim povodom, oglasio se RTS, pa su pomenute fotografije uklonjene sa njihovog profila.

„Fotografija će biti uklonjena sa našeg zvaničnog naloga, a umetnica postati — nevidljiva. Vidimo se u Torinu“, navodi se u tvitu RTS-a.

Na zvaničnom evrovizijskom nalogu RTS-a na Tviteru ranije su objavljene fotografije predstavnice Srbije Konstrakte kao čestitka za vaskršnje praznike, koje su izazvale interesovanje na društvenim mrežama, zbog stolova koji su u obliku slova „Z“.

Pomenuto slovo je došlo na „crnu listu“ u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim slovom.

Veliki broj korisnika društvene mreže Tviter je to shvatilo kao provokaciju.

Radio-televizija Srbije ranije je oštro osudila što fotografija naše predstavnice na Pesmi Evrovizije podseća na slovo „Z“, što ujedno „predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini“.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar