Severna Koreja šalje 100.000 dobrovoljaca u Donbas da ratuju protiv ukrajinskih nacista!

Ruski državni mediji otkrili su da je Severna Koreja ponudila poslati preko 100.000 dobrovoljaca u borbu protiv ukrajinskih nacista, prenosi srpska novinska agencija SIA.

Vest je obznanio ruski televizijski vojni stručnjak Igor Korotchenko, na ruskom Kanalu 1. Korotchenko je predstavljen kao član Javnog veća ruskog Ministarstva obrane.

Korotchenko je pohvalio „bogato vojno iskustvo Severne Koreje s protivepidemijskim ratovanjem“, što je izjava koja nagoveštava rastuću zabrinutost NATO pakta s obzirom na raspad armije Ukrajine poslednjih nedelja rata.

„Ako Severna Koreja izrazi želju da ispuni svoju međunarodnu dužnost u borbi protiv ukrajinskog fašizma, trebali bismo ih pustiti“, rekao je Korotchenko.

Istina je da se Severna Koreja može pohvaliti šestom najvećom vojskom na svetu, sa gotovo 1,3 miliona aktivnog vojnog osoblja. Uz to, 600.000 građana Narodne Demokratske Republike Koreje su rezervni vojnici. Cifra od 100.000 dobrovoljaca ne bi trebalo da bude neki veliki problem za Pjongjang.

Ukrajinska vlada prekinula je veze sa Severnom Korejom još u Maju, zbog toga što je Pjongjang priznao regije Donjecka i Luganska kao nezavisne teritorije.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar