Selektor Danske ogorčen zbog sumnjivog penala za Englesku

Selektor fudbalske reprezentacije Danske Kasper Hjulmand rekao je da je ogorčen zbog jedanaesterca koji je dosuđen za Englesku u polufinalnoj utakmici Evropskog prvenstva.

Danska nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva, pošto je u sredu uveče na londonskom Vembliju izgubila od Engleske posle produžetaka 1:2. Pobedonosni pogodak postigao je Kejn u 104. minutu, kada je natrčao na odbijenu loptu, nakon što mu je golman Kasper Šmajhel odbranio sporno dosuđeni penal.

Hjulmand je rekao da je razočaran što je u trenutku kada je dosuđen prekršaj na terenu bila još jedna lopta i ocenio da Joahim Mele nije napravio penal u duelu sa Rahimom Sterlingom.

„To je penal koji nije trebalo da bude penal. To me u ovom trenutku mnogo nervira. Svi smo veoma razočarani. Jedna stvar je izgubiti utakmicu, to se dešava, ali izgubiti na ovakav način je razočaravajuće. Ogorčen sam, na ovaj način završiti takmičenje”, naveo je danski selektor.

Bivši trener Arsenala Arsen Venger rekao je da je VAR tehnologija izneverila sudiju Danija Makelija, koji je, kako je ocenio, dosudio nepostojeći jedanaesterac za Englesku.

„Ne znam zbog čega ga iz VAR sobe nisu pozvali. Što se mene tiče, to nije penal. Mislim da je VAR izneverio sudiju, a ne Dansku. Danska pomalo nije imala sreće. Razumem da je to sudiji teško, ali morao je da pogleda snimak“, rekao je Venger, koji je šef programa globalnog razvoja fudbala Fife.

Engleski navijači laserom ometali danskog golmana

Uefa je pokrenula disciplinski postupak protiv Engleske, pošto je jedan navijač sa tribina laserom ometao golmana Danske Kaspera Šmajhela, tokom polufinalne utakmice. Kako su preneli britanski mediji, incident se dogodio u tokom utakmice u sredu uveče na londonskom Vembliju, kada je napadač Engleske Hari Kejn izvodio jedanaesterac u produžecima, a navijač sa tribina uperio laserski zrak u lice danskog golmana. Takođe, Engleska je optužena i zbog nesportskog ponašanja navijača tokom izvođenja himni, kao i paljenja baklji.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar