SAZNAJEMO: Belivuk i Miljković odgovorni za ČETIRI UBISTVA u Grčkoj!

Spekuliše se da je najviše novca za finansiranje ove četiri likvidacije izdvojio Radoje Zvicer, i to okruglo 1.000.000 evra! Veljko Belivuk i Marko Miljković umešani su u ubistva vođa i visokorangiranih pripadnika “škaljarskog klana” Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini i Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu, saznaje portal Hronika.eu

Ovo je potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je, gostujući na TV Pink, objasnio da se zna da je broj ubistava koje su počinili pripadnici klana Belivuk–Miljković daleko veći od onoga koji im se trenutno stavlja na teret.

Naime, ova kriminalna grupa tereti se za četiri ubistva u Grčkoj, dva u Atini i dva na Krfu. U toku su pregovori da li će se time baviti grčka ili srpska policija, a optužnica protiv njih će se proširivati tok suđenja.

MESAR BESNEO NA ZVICERA

Ovo je prvi put da je stigla i zvanična potvrda da je Veljin eskadron smrti učestvovao u ubistvima četvorice visokorangiranih pripadnika suparnika “kavačkog klana”.

Do sada se pričalo da je zabeležen telefonski poziv Veljka Belivuka obavljen sa atinskog aerodroma i to je bio jedini posredni dokaz da je Velja Nevolja bio u Grčkoj u vreme likvidacije Dedovića i Stamatovića. Međutim, kada su dekodirane poruke sa aplikacije Skaj, isplivali su detalji koji su šokirali mnoge. Među porukama koje su otkrivene su i one u kojima se Marko Miljković besno žalio na Radoja Zvicera govoreći da im dodeljuje najprljavije poslove, a da im daje daleko manje nego što zaslužuju.

ULOGA DŽONIJA I NESTALOG LAINOVIĆA

Dedović i Stamatović ubijeni su 19. januara 2020. godine u 18.30 časova, kada su četvorica maskiranih muškaraca ušli u restoran “Voskopula” i prišli stolu za kojim su sedeli Dedović i Stamatović sa suprugama i decom. Naočigled gostiju i njihovih porodica, napadači su ih izrešetali. Šest meseci kasnije, 23. jula 2020, u vili u mestu Halikunas, na ostrvu Krf, pronađena su tela Alena Kožara i Damira Hadžića. Istragom je ustanovljeno da je u njih pucano dok su bili u automobilu kojim su se neposredno pre toga dovezli do vile. Na mestu ubistva pronađeno je 29 čaura, a Kožar i Hadžić su pogođeni sa po najmanje deset metaka.

Prema nezvaničnim saznanjima, u ova ubistva su bili uključeni i Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara i njegova desna ruka Luka C., a kao učesnik spominje se i Ljubomir Lainović, sin ubijenog kriminalca Branislava. Lainović je posle ubistva u Atini nestao, a postoje spekulacije da je ubijen.

KO JE NAREDIO, A KO FINANSIRAO

Navodno, ubistvo Dedovića i Stamatovića naredio je Radoje Zvicer, a ima indicija i da je Belivuk imao i ličnih razloga da učestvuje u ovim ubistvima, pošto je Stamatović, zajedno sa Minjom Šakovićem, bio označen kao mogući izvršilac ubistva njegovog prijatelja Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Neki podaci iz istrage govore da određene poruke iz aplikacije Skaj i Amon ukazuju da je deo novca za ova četiri ubistva obezbeđen i parama koje su dali Darko Šarić (750.000 evra) i odbegli Crnogorac Nikola Spasojević (250.000 evra).

Spekuliše se da je najviše novca za finansiranje ove četiri likvidacije izdvojio Radoje Zvicer, i to okruglo 1.000.000 evra.

Podsetimo, tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić sastao se septembra prošle godine s predstavnicima grčke policije, kada su razmenjena saznanja o ova dva slučaja.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar