Rusi uništili polovinu ljudstva dve ukrajinske brigade!

Ofanzivnim borbenim dejstavima savezničkih snaga likvidirano je više od 50 odsto ljudstva 14. i 66. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine na Artjomovskom i Avdejevskom pravcu, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov, javlja srpska novinska agencija SIA.
Kako je istakao, zabeleženo je da neonacisti masovno dezertertiraju i samovoljno napuštaju svoje položaje.
Operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija nastavljaju sa napadima na vojne objekte na teritoriji Ukrajine. Tokom dana pogođeno je dvadeset komandnih mesta brigada i bataljona i osam skladišta municije u Donjeckoj Narodnoj Republici i Zaporoškoj oblasti.
Takođe su uništeni skladište raketnog i artiljerijskog naoružanja u Harkovskoj oblasti, lokator za navođenje protivvazdušnog raketnog sistema S-300 u regionu Kramatorska, kao i 264 područja koncentrisanja snaga, naoružanja, vojne i specijalne tehnike, dodaje se u saopštenju.
U okviru kontrabaterijske borbe potisnuta su tri voda višecevnih raketnih sistema „Grad“, dva artiljerijska voda topova „Akacija“ i tri voda haubica D-30 na vatrenim položajima u Donjeckoj Narodnoj Republici.
Lovci Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborili su helikopter Mi-24 u blizini Nikopolja u Dnjepropetrovskoj oblasti.
Ruska sredstva za protivvazdušnu odbranu su tokom prethodnog dana uništila sedam bespilotnih letelica u Harkovskoj oblasti, a na području Lisičanska u vazduhu su presretnute četiri rakete lansirane iz višecevnog raketnog sistema.
Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 267 aviona, 146 helikoptera, 1.727 bespilotnih letelica, 365 protivvazdušnih raketnih sistema, 4.287 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 797 višecevnih bacača raketa, 3.290 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 4.820 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar