REKORDNA GODINA: Prihod Telekoma Srbija 1,2 milijarde evra, a profit veći od 100 miliona evra

POD rukovodstvom generalnog direktora Vladimira Lučića u proteklih godinu dana Telekom Srbija beleži prihod od 1,2 milijarde evra, a profit veći od 100 miliona evra, što je duplo više nego prošle godine.

To je rezultat koji je Lučić uspeo da postigne za samo godinu dana upravljanja Telekomom Srbija, koji je postao najveća telekomunikaciona kompanija u celom regionu.

Pored nastavljene ekspanzije u regionu širenjem na Severnu Makedoniju, povećanih prihoda i zarade, Telekom je ovu godinu obeležio ekskluzivnim partnerstvima sa svetski priznatim institucijama: EIB-om, koji je zvanična banka EU, zatim Vodafonom, Blumbergom, Euronjuzom, Premijer ligom.

Svi ovi ugovori predstavljaju krunu uspeha Telekoma Srbije i svojevrsni su trijumf novog rukovodstva sa Vladimirom Lučićem na čelu.

Pritom, Telekomov “MTS” je u istraživanju RATEL-a proglašen za operatora sa najboljom mrežom na teritoriji Srbije.

Telekom Srbija je sa 820 miliona evra prihoda u 2020. postao najveća telekomunikaciona kompanija u celom regionu, i to po podacima našoj zemlji nimalo naklonjenih hrvatskih medija.

A ove godine je došlo do dodatnog značajnog rasta i broja korisnika i prihoda i profita. Sada, na nivou cele Grupe, srpski Telekom ima 1,5 miliona korisnika televizije i 1,3 miliona korisnika fiksnog interneta.

Na sve ovo, Telekom Srbija je ove godine akcionarima isplatio ukupno 4,16 milijardi dinara dividendi, a predviđa se da će naredne godine iznos biti duplo veći.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar