RAZBIJENA STRANKA „ZAJEDNO“: Beogradski odbor i Miketić istupili iz stranke i odlučili da idu na izbore!

Gradski odbor stranke Zajedno saopštio je danas da je doneo odluku o kolektivnom istupanju iz članstva stranke Zajedno, jer rukovodstvo stranke nije prihvatilo volju većine članova gradskog odbora da gradski odbor učestvuje na izborima za Skupštinu grada Beograda 2. juna.

Gradski odbor koji okuplja lokalne odbore, članove i aktiviste stranke sa teritorije svih beogradskih opština započeće momentalno pripreme za izlazak na izbore u saradnji sa partnerima iz koalicije Srbija protiv nasilja koji su najavili izlazak na izbore 2. juna, poštujući volju većine članova koalicije.

“U kontaktu smo sa strankama koje su najavile izlazak na izbore. U danima koji dolaze razgovaraćemo o svim aspektima borbe, čišćenju biračkog spiska, kontroli, kao i kandidatu koji može da se suprotstavi Vučiću i Šapiću u Beogradu. Verujem u pobedu jer verujem u borbu. Promene kreću iz Beograda“, rekao je posle sastanka predsednik Gradskog odbora stranke Zajedno, Đorđe Miketić, navodi se u saopštenju.

On je dodao da je plan gradskog odobra stranke Zajedno u tri tačke za Zeleni Beograd spreman i da su ga pisali najveći stručnjaci, nakon čega je, kako je naveo, plan unapređen i izglasan putem procesa u kojem je učestvovalo nekoliko hiljada ljudi.

“To ćemo svakako ponuditi kolegama kao moguću platformu izbornog programa” dodao je on.

Miketić je poželeo sreću u daljem političkom delovanju stranci Zajedno i ponovio da ,,bojkot i pasivizacija“ nisu rešenje.

“Kao i do sada, moramo se boriti na dva koloseka. Na terenu kada god se uzurpira javni interes, ali i kroz institucije i unapređenje izbornih uslova odakle jedino mogu da se menjaju Beograd i Srbija“, rekao je Miketić.

Sia.rs

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar