Rani radovi Dijane Hrkalović – Batinašica iz MUP-a izazvala tuču dok je lepila stranačke plakate!

Dijana Hrkalović, ozloglašena sekretarka Uprave kriminalističke policije koja iz senke žari i pali u Ministarstvu unutrašnjih poslova, iza sebe ima više krivičnih dela. Nikada za ta krivične dela nije odgovarala pred pravosudnim organima.

Hrkalovićeva je u toku jedne akcije lepljenja stranačkih plakata izazvala tuču između dvojice stranačkih drugove.

– Dok je bila član Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Palilula, njeno ponašanje je bilo više nego razbojničko. Kada se išlo u lepljenje plakata, poznato je njeno podstrekivanje, citiram: “Ajmo da bijemo ove iz drugih stranaka koji nam stanu na put i koje zateknemo da lepe plakate”, priča izvor iz Srpske napredne stranke.

Naš izvor navodi da je Dijana Hrkalović tada bila u vezi sa šefom omladine SNS-a (ime poznato redakciji) koji je pod uticajem atmosfere nasilničkog ponašanja istukao kolegu iz stranke (ime poznato redakciji).

– On je hteo da napusti stranku jer nije mogao to sve da gleda. Bio je teško povređen i imao je tešku operaciju glave koja je trajala više od tri sata, gde su mu vitalne funkcije bile ugrožene i za to je podneo krivičnu prijavu. Dijana nikada nije odgovarala za to što je bila s njim i što je učestvovala u prebijanju. Naravno, i ona je saučesnik i glavni krivac, ali to niko ne pominje. Pitam se zašto? Zato što se plaše nje, kaže sagovornik.

Hrkalovićeva je, pre transfera u MUP, prvo radila u BIA, a u srpsku obaveštajnu agenciju došla je preko Srpske napredne stranke kao master psihologije sa velikim iskustvom u lepljenju stranačkih plakata.

Ranije je bila član Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića, a kao članica SNS-a bila je na listi kandidata za odbornike u Skupštini Grada Beograda.

Njeno zaposlenje u MUP krajnje je problematično pošto Zakon o policiji zabranjuje zapošljavanje stranačkih ličnost.

Slupala službeni automobil

Od izvora iz policije, saznajemo da je Dijana Hrkalović izazvala tri saobraćajna udesa sa službenim automobilom.

– Postupajući policijski službenici kojima nije htela da se legitimiše prilikom izazivanja poslednjeg udesa su morali da odgovaraju Sektoru unutrašnje kontrole, kako i zbog čega su se usudili da proveravaju ovu “nedodirljivu” osobu, priča izvor iz MUP-a.

Dodaje da je Dijana Hrkalović opstruisala na desetine predistražnih postupaka koje je Uprava kriminalističke policije vodila protiv osumnjičenih iz Srpske napredne stranke ili ljudi bliskih stranci.

– Lično je uzimala predmete iz organizacionih jedinica i upozoravala osumnjičene, čime je počinila više teških krivičnih dela, kaže izvor.

Nije retkost da nadređeni u Upravi kriminalističke policije inspektorima zabranjuju da se bave postupcima i predmetima koji se vode protiv naprednjaka, preduzetnika i biznismena koji su bliski stranci.

– Kada neki inspektor izrazi želju da se bavi određenim predmetima koji se odnose na članove SNS-a ili na neku firmu koja je bliska SNS-u, načelnici samo kaže: “Ne možeš tim predmetom da se baviš”, zaključuje izvor iz policije.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar