Provokacije usred Beograda: David Bilbija poslao poruku provokatorima!

Austrijski ekonomista Ginter Felinger i predednik nevladinih organizacija za proširenje NATO-a po svemu sudeći ne prestaje da propagira svoju srbomrzačku šemu pa tako i dalje provocira srpski narod. Na to se osvrnuo austrijski preduzetnik David Bilbija.

„Baš danas kada se navršavaju 24 godine od zvuka prvih sirena koje su najavile NATO agresiju na tada Saveznu Republiku Jugoslaviju, kada su se začuli prvi projektili koji su nemilosrdno ispaljivani narednih 78 dana, Ginter Felinger je odlučio da usred Beograda tačnije u kompleksu “Beograd na vodi” raširi zastavu tih istih agresora i napiše samo četiri reči koje su digle javnost na noge: “Hvala za oslobođenje Srbije”, stoji u opisu fotografije na kojoj je Felinger sa NATO zastavom, piše Kurir.To je izazvalo bunt i kod preduzetnika Davida Bilbije iz Beča, čiji su korijeni potekli sa prostora Republike Srpske.Komentar prenosimo u cjelosti: Poruka strancima, … Ratom protiv ostatka Jugoslavije, koji je prekršio međunarodno pravo, bombardovanjem Beograda, kojim je prekršeno međunarodno pravo, i odvajanjem Kosova, čime je prekršeno međunarodno pravo, počelo je doba u kojem je zabrana upotrebe sile zapravo bila ukinuta, i teritorijalni integritet država uopšteno prema međunarodnom pravu. Predsjednik Barzani u Sjevernom Iraku je htio da odvoji isti, rečeno je da se to ne može bez saglasnosti Iraka u cjelini, rekao je: “Zašto, pa moglo je i sa Kosovom”.

I ruski političari se takođe oslanjaju na Kosovo po pitanju Krima. Što se tiče misije KFOR-a, svi se pozivaju na Rezoluciju 1244 Savjeta bezbednosti iz koje sada, citiram: “Rezolucija Saveta bezbednosti: U njoj se navodi da Savet bezbednosti ovlašćuje generalnog sekretara da obezbedi privremenu upravu za Kosovo pod kojom narod Kosova može da uživa značajnu autonomiju u okviru Savezne Republike Jugoslavije.“ A u Aneksu 1 rezolucije od riječi do riječi ponovo je formuliran sljedeći cilj: Suštinsku samoupravu za Kosovo, uzimajući u obzir principe suvereniteta i teritorijalnog integriteta Savezne Republike Jugoslavije i drugih zemalja u regionu. Vi ste zajedno sa drugim vladama stvorili negativan primjer kršenja međunarodnog prava, a zbog kršenja rezolucije otcjepljenjem Kosova više nema osnova za vojnu akciju. Inače, misija KFOR-a traje 24 godine, do sada su troškovi oko 5,5 milijardi evra i ne nazire joj se kraj. Sve međunarodne misije pate od činjenice da nema shvatljivog cilja i da se ne nazire kraj. U mandatu za KFOR, zadaci su takođe definisani, to uključuje integraciju vojnih snaga bezbjednosti sa Kosova, a sada i doslovno – njihovu pripremu u evroatlantske strukture. Šta znači da Kosovo treba da uđe u NATO? Da li to znači da ćete ostaviti KFOR tamo još 50 godina? Apsurdni ste. Ako je nešto ugroženo na Kosovu onda su to srpski manastiri i svetilišta, ali ih i onako ne možete zaštititi, pa samim tim odje*** sa Kosova, napisao je Bilbija.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar