PROKUPLJE: Lopovi ukrali bakarne cevi za dotok kiseonika pacijentima iz Doma zdravlja!

Specifične bakarne cevi koje se koriste u medicinske svrhe za dotok kiseonika pacijentima, ukradene su početkom nedelje u noći između ponedeljka i utorka iz zgrade Doma zdravlja, gde je u toku rekonstrukcija, adaptacija i dogradnja zgrade u kojoj će kada se završi biti smeštena bolnica.

Veće količine bakarnih cevi koje su trebale da se ugrade u novu opremu te ustanove nestalo je preko noći, a u policiji kažu da intenzivno tragaju za još uvek nepoznatim lopovima.

-U pitanju su specifične cevi koje imaju veću vrednost, zbog čega je ovo delo kvalifikovano kao teška krađa. Naloženo je preduzimanje dokaznih i istražnih radnji i očekujemo da će policija pribaviti potrebne podatke i pronaći počinioca ili više njih – kažu u prokupačkom Osnovnom tužilaštvu.

Iako u policiji za sada ne otkrivaju o kojoj količini ukradenih specifičnih cevi se radi već naglašavaju da je u toku rad na rasvetljavanju tog krivičnog dela, nezvanično saznajemo da je u pitanju oko 500 kilograma opreme.

Inače, od početka godine u Prokuplju se desilo nekoliko nesvakidašnjih pljački za taj grad i za sada počinioci nisu pronađeni, najpre je krajem januara opljačkana poslovnica MTS-a u centru grada, nakon toga dešava se nesvakidašnja pljačka salona u kome je osim što su ukradene venčanice, lokal je poliven mašinskim uljem.

Tada je odneto 39 venčanica i napravljena šteta za koju se procenjuje da je preko 40.000 evra, ali nema informacija da su počinioci do danas pronađeni.

Da lopovi u Prokuplju na razne načine uništavaju imovinu građana, pokazuje i pljačka sredinom marta koja se dogodila na parkingu u delu Prokuplja na Carini kada su na meti lopova bili automobili iz kojih su istakali gorivo tako što su ispod rezervoara bušili rupe.

Zbog radova na zgradi Doma zdravlja, sve službe iseljene

Nakon što je potpisan ugovor i počela druga faza radova na dogradnji i adaptaciji medicinskog centra Doma zdravlja u Prokuplju čija je vrednost nešto manja od 3 godišnja budžeta Prokuplja i iznosi 5.853.253.581 dinara, početkom januara ove godine sve službe i zaposleni su iseljeni iz zgrade i preseljeni na novu lokaciju u blizini sadašnje Bolnice u Partizanskoj ulici u naselju Garić.

Grad je zakupio taj prostor za narednih 18 meseci, koliko se procenjuje da će trajati radovi na zgradi Doma zdravlja koji će nakon toga prerasti u Zdravstveni centar i u kome će biti smešteni i primarni i sekundarni nivo zaštite, tako da će pacijenti na jednom mestu moći da se leče najsavremenijim medicinskim aparatima.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar