PREVARANTI: KOALICIJA „SRBIJA PROTIV NASILJA“ IDE NA SVE IZBORE, A LAŽU NAROD DA SU ZA BOJKOT!

Pitanje je da li će posle sastanka ovog petka opstati najkrupnija opoziciona kolona. Za bojkot se izjašnjavaju samo Stranka slobode i pravde, Srce i Zajedno. Lider PSG Pavle Grbović kaže da će ostali izaći na izbore u što široj koaliciji

Stranka slobode i pravde, Srce i Zajedno ostaju pri stavu da na izbore 2. juna ne treba izaći, prenose izvori sa sastanka koalicije „Srbija protiv nasilja“.

U prvi mah nije jasno da li će svi odbori SSP prihvatiti odluku da se izbori bojkotuju, dok je novosadski odbor Zajedno već saopštio da ide na izbore.

Tako će, po svemu sudeći, koalicija „Srbija protiv nasilja“ ostati podeljena i verovatno odlazi u istoriju posle sastanka u petak uveče.

Jer, kako je ranije više izvora reklo, rešeni da izađu na izbore su Zeleno-levi front, Narodni pokret Srbije, Ekološki ustanak, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije, dok im se u glasanju na sastanku koalicije priključila i Demokratska stranka.

„Sve članice su došle sa odlukama svojih stranačkih organa i saopštili ih. Većina je za izlazak na izbore“, potvrdio je zvanično i lider PSG Pavle Grbović.

„Bilo je reči o tome da li postoji šansa da se i ostali priklone većinskom stavu, ali nije pronađen zajednički jezik. Nije bilo nikakvih tenzija ni teških reči, sve je proteklo profesionalno“, dodaje Grbović.

Na pitanje šta će biti dalje, kaže:

„Mi ćemo postupati u skladu  sa svojom odlukom, dakle truditi se da na izbore izađemo u što širem mogućem formatu, sa svih ovih šest organizacija koje su za izbore. Nije isključeno ni eventualno širenje te koalicije, mada u ovom trenutku se to ne nazire“, dodao je Grbović.

Sia.rs

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar