PREDSEDNIK VUČIĆ DAO ROK NATO 24 SATA! Ako NATO ne reaguje Srbija će, jer neće dozvoliti pogrom Srba na Kosovu i Metohiji!

Srbija je samo podigla borbenu gotovost, a ne vojsku i policiju. Srbija nije ušla na teritoriju Kosova i Metohije, jer nemamo pravo da to učinimo po Kumanovskom sporazumu. Nama je mir najpotrebniji, rekao je Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o psovkama, uvredama i napadima koji stižu u poslednje vreme na njegov i račun njegove porodice, kao i o drugim aktuelnim temama.

On je podsetio na davanja penzionerima, porast minimalca i najavio rast plata od minimum sedam odsto.

Hit Tvit, Aleksandar Vučić

Antisrpska kampanja u hrvatskim medijima

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je održao predavanje na Kolumbija univerzitetu i za Srbiju rekao da je „prepreka“ i „najteže“ to što je, kako tvrdi, predsednik Vučić „bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača 90-ih“.

Milanović je ponovio da vidi da Srbija „nema snažnu nameru“ da se priključi Evropskoj uniji, dok se, kako je kazao, Severna Makedonija i Albanija „snažno trude i bore“.

– Neću da odgovaram na lične uvrede ni na koji način. On govori ti imaš svog protparola, pa onda vi imate 500 portparola, pošto dnevno imate 120 tekstova protiv mene. Nemate temu nijednu, ja sam za vas svetski neprijatelj broj jedan. Sve sam ono što bi svi želeli da nikada ne bude na čelu Srbije. Sve ono što svaku njihovu priču pobija oslikava, a slučajno sam ja potomak tih koji su na takav način stradali, sa očeve strane. Takođe, računali su da ulaskom u EU postaju centar okupljanja, i da kako mahnu rukom Srbija ide dole u bunar, a svi ostali gore. Srbija 2013. godine ima 32,9 milijarde ukupan vrednost BDP. Oni su tada 16 milijardi ispred nas. kada bude završena ova godina mi ćemo biti na 51,8, oni na 52. Evo vi sami recite, došli smo na 52:52 sa zemljom koja prima velike količine novca iz evropskih fondova – istakao je predsednik.

O zemljama u regionu

– Crna Gora je 2014. godine bila ispred nas, imali su za 166 evra veću platu, a danas mi imamo veću platu za 30 evra od njih. Što bi to nekome odgovaralo? Pritom imamo bolju industrijsku strukturu, raste IT sektor, bolju poljoprivredu, zbog čega bi se njima to dopalo? Treba da se bavimo ekonomskim rezultatima, da se hvalimo svima, to je moj odgovor svima koji govore da se stalno bavim rezultatima zemalja u regionu – rekao je Vučić.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar