Povratak bokserske veštine na Balkan i istočnu Evropu

Vučić i Maticin razgovarali o organizaciji Svetskog prvenstva u boksu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom sporta Rusije Olegom Maticinom, predsednikom Svetske bokserske federacije Umarom Kremlevim i članovima delegacije Svetske bokserske federacije povodom formiranja Organizacionog odbora i organizacije Svetskog prvenstva u boksu 2021. godine.

„Ovo će biti događaj od izuzetnog značaja za našu zemlju! Biće to veliki povratak bokserske veštine na Balkan i istočnu Evropu”, napisao je Vučić na instagram profilu „Budućnostsrbije”, uz fotografije sa sastanka u Palati Srbija.

Sastanku su prisustvovali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Bokserskog saveza Nenad Borovčanin, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, promoter šampionata glumac Miloš Biković.

Svetsko prvenstvo u boksu održaće se u Beogradu od 26. oktobra do 6. novembra ovde godine, u „Štark areni”.

Vučić i Maticin o organizaciji Svetskog prvenstva u boksu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom sporta Ruske Federacije Olegom Maticinom, predsednikom Svetske bokserske federacije Umarom Kremlevim i članovima delegacije Svetske bokserke federacije, sa kojima je razmotrio najvažnija pitanja u vezi sa organizacijom Svetskog prvenstva u boksu koje će se održati u Beogradu ove godine, saopštila je Pres služba Predsednika.

Tom prilikom, Vučić se zahvalio članovima Organizacionog odbora na velikom trudu koji su uložili ne samo u pripreme za samo prvenstvo, već i za jačanje vizure boksa i popularizaciju ovog sporta u regionu i naglasio da je uložen veliki trud i mnogo entuzijazma u pogledu organizacije Svetskog prvenstva, budući da je taj sport dugo bio zanemarivan.

Vučić je istakao da će to biti događaj od izuzetnog značaja za Srbiju i veliki povratak bokserske veštine na Balkan i u Istočnu Evropu.

Prema njegovim rečima, veliki resursi usmereni su ka tome da Svetsko prvenstvo u boksu bude spektakularan događaj koji će pomeriti granice ne samo u organizaciji, već i u broju gledalaca i ukupnom kvalitetu i nivou, kako po profilu takmičara, tako i po uslovima koji će sportistima biti obezbeđeni.

Predsednik je posebno istakao činjenicu da održavanje ovako velikog međunarodnog takmičenja ima izuzetan značaj i za podizanje svesti među mladim ljudima koji žele da se bave boksom i koji će imati priliku da vide neka od najpoznatijih svetskih imena ovog sporta.

U tom kontekstu, istakao je predsednik, Svetsko prvenstvo u boksu će na najbolji način promovisati sportski način života i fer-pleja među mladim generacijama.

Ministar sporta Ruske Federacije, Oleg Maticin, zahvalio je predsedniku Vučiću na ličnom angažovanju u ovom događaju i dodao da je Srbija zemlja koja je poznata po vrhunskim sportistima, kao i po izuzetnoj organizaciji vrhunskih sportskih događaja.

Maticin je posebno naglasio da je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin lično poručio predsedniku Vučiću da će njegova zemlja pružiti svu neophodnu pomoć Srbiji u organizaciji Svetskog prvenstva.

Predsednik Svetske bokserske federacije Umar Kremlev je kazao da nije lako organizovati ovakav događaj, ali da je siguran da će realizacija biti uspešna budući da se predsednik Srbije lično uključio u organizaciju.

On je dodao da je bokserski sport spektakl sam po sebi, ali da će neka od najvećih imena boksa dodatno pospešiti promociju celog događaja, dok su se u medijsko pokrivanje prvenstva uključili i najpoznatiji globalni mediji.

Kako se navodi, članovi Organizacionog odbora razgovarali su i o infrastrukturnim, tehničkim i drugim pitanjima od značaja za organizaciju Svetskog prvenstva.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar