Poslednje pripreme u Beranama za ustoličenje vladike Metodija, očekuje se veliki broj vernika, POPUNJENI SVI HOTELSKI KAPACITETI

U manastiru Đurđevi stupovi u Beranama obavljaju se poslednje pripreme za sutrašnje ustoličenje novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija.


Ustoličenje će biti obavljeno u porti manastira, i za tu priliku su postavljene glavna bina, bina za novinare, kao i tribina za visoke zvaničnike koje će prisustvovati svečanom činu.

Budući da se očekuje veliki broj vernika i građana, kako iz Berana, tako i iz drugih gradova Crne Gore, prostor i okolina manastira su dobro pripremljeni za prijem.

Za tu svrhu su postavljena i tri velika video bima, na kojima će posetioci koji ne budu našli mesto u porti, moći sa platoa preko puta manastira da prate događaj.

Patrijarh Porfirije će u Berane stići danas u 17 časova i za njegovo preosveštenstvo se sprema poseban doček.

Zbog ovog događaja desetak dana unazad popunjeni su svi hotelski kapaciteti u Beranama i okolini.

Sutrašnje ustoličenje biće direktno prenošeno, i za te svrhe već nekoliko dana obavljaju se pripreme i ispred manastira je postavljen specijalni kamion.

Ulice kuda će se prolaziti već su uređene, a pored autobuske stanice postavljen je veliki bilbord sa likom patrijarha Porfirija i episkopa Metodija.

U Beranama vlada potpuno normalna atmosfera, i očekivanja su da će dvodnevni događaj proteći u najboljem redu.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar