Posle hapšenja 18 Veljinih vojnika zaplenjeno više od 5 kilograma kokaina sa oznakom TIGRA!

Zaplena 5 kilograma kokaina u stanu saradnika Belivuka još jedan je udarac ovom klanu u poslednjih nekoliko meseci * Dosad nije bilo zaplena kokaina sa oznakom“Tigra“, ovo je prva ovakva velika zaplena na teritoriji Srbije, još uvek se utvrđuje poreklo, a ne isključuje se mogućnost da je grupa posle nekoliko velikih zaplena u Evropi promenila dobavljača i da taj novi dobavljač ima nadimak „Tigar“.

Kriminalna grupa koja je uhapšena u utorak, prema operativnim informacijama, nastavila je trgovinu drogom na splavovima i u klubovima za račun Belivukovog klana. Marko V., koji se dovodi u vezu sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u iznajmljenom stanu čuvao je 5,5 kilograma kokaina, čija je ulična vrednost oko 300.000 evra. Kokain, spakovan u kocke, na sebi je imao oznaku „TIGRA“.

Novi dobavljač ima nadimak „Tigar“?

– Dosad nije bilo zaplena kokaina sa oznakom“Tigra“, ovo je prva ovakva velika zaplena na teritoriji Srbije – otkriva izvor MUP. Prema njegovim rečima, još uvek se utvrđuje poreklo, a ne isključuje se mogućnost da je grupa posle nekoliko velikih zaplena u Evropi promenila dobavljača i da taj novi dobavljač ima nadimak „Tigar“. On podseća da svaka grupa koja šalje drogu ima svoju oznaku.

kokain tigar

– U akciji Tužilaštva za organizovani kriminal i policije u utorak je uhapšeno 15 pripadnika organizovane kriminalne grupe, a još njih trojica, protiv kojih je takođe pokrenuta istraga, već su bili u pritvoru. Marku V. poslednjem su stavljene lisice na ruke u utorak po podne, a u stanu koji je iznajmljivao pronađena je najveća količina droge – kaže sagovornik.

Lucifer

Navijač organizovao trgovinu drogom

Tužilaštvo za organizovani kriminal, podsetimo, saopštilo je da se uhapšena grupa sumnjiči da je od 17. maja 2021. do utorka na teritoriji Beograda proizvodila i stavila u promet drogu, i to na splavovima „Port“, „Fristajler“, kao i u klubu „Kasina“.

– Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv Lazara Marinkovića, Marka Trajkovića, Veljka Ogurlića, Stefana Simića, Uroša Bulajića, Marka Prlje, Aleksandra Krstića, Luke Gemaljevića, Alekse Košutića, Borislava Marmuta, Predraga Vučkovića, Luke Ostojića, Luke Mumovića, Stefana Milanovića, kao i Nikole Filipovića, Vasilija Nikolovskog i Alekse Vasića, koji su već u pritvoru – potvrđeno je iz tužilaštva. Marinković je, inače, poznat po nadimku Lucifer, jedan je od vođa Partizanovih navijača sa Karaburme i navodno je on rukovodio ovom grupom.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Klan Belivuk, Suđenje Belivuk, GIF, gif

Belivuk i Miljković, podsetimo, uhapšeni su 4. februara prošle godine.

– Policija i tužilaštvo nisu hapšenjem dvadesetak pripadnika grupe završili posao. Nastavljeno je prikupljanje dokaza za operativne informacije kojima su istražitelji raspolagali i u prethodnih nekoliko meseci zaplenjena je droga vrednosti oko milion evra – dodaje sagovornik iz istrage.

Prema njegovim rečima, operativne informacije ukazuju da je kriminalna grupa koja je uhapšena radila za Belivuka i Miljkovića.

– Nastavili su po klubovima i splavovima, ali i ulicama Beograda da diluju drogu i kada je zloglasni klan uhapšen. Prema raspoloživim informacijama, na nekoliko meseci su se pritajili, a onda reorganizovali i nastavili da rade stari posao – kaže on i dodaje da i policija nastavlja da se bavi njima i prikuplja dokaze.

Brane se ćutanjem

Svi osumnjičeni juče su privedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

– Niko od uhapšenih nije želeo da iznosi odbranu, svi su odlučili da se brane ćutanjem. Tužilaštvo je od suda zatražilo da im odredi pritvor po svim osnovama – zbog opasnosti od bekstva kako ne bi uticali na svedoke, opasnosti da bi boravkom na slobodi ponovili krivično delo, ali i zbog uznemirenja javnosti – kaže naš sagovornik.

Jedan od uhapšenih u decembru prošle godine bio je ranjen na Karaburmi.

– I drugi su odranije poznati policiji. Njihova „delatnost“ pratila se i posle hapšenja Belivukove kriminalne grupe. Osim droge i oružja, kod njih su pronađeni i navijački rekviziti, ali i majice sa odštampanom podrškom Belivuku – dodaje sagovornik.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar