Policijski sindikat Srbije: Policajci masovno napuštaju policiju

Policijski sindikat Srbije saopštio je da se MUP Srbije nalazi u sve lošijem stanju i da je nekoliko načelnika Policijskih uprava širom zemlje već najavilo svoj odlazak sa funkcije zbog loših medjuljudskih odnosa i sprečavanja istrage organizovanog kriminala.

„Policajci više ne mogu da gledaju na kriminal koji se dešava, a da ne smeju da reaguju. Veliko je nezadovoljstvo, od običnih policajaca, do načelnika Policijskih uprava. Odluke se donose u malom centru moći, koji zvanično nema ingerencije da se bavi istragama organizovanog krminala, ali oni donose odluke ko će biti hapšen, a ko ne. Zbog takvog stanja, mobinga, ali i loših materijalnih i radnih uslova, policajci masovno napuštaju MUP Srbije“, naveo je u pisanoj izjavi predsednik tog sindikata Veljko Mijailović.

Mijailović je dodao da je samo u poslednjih nekoliko godina izmedju osam i 12 odsto policajaca otišlo iz službe, mahom da bi radili kao vozači i majstori u zemljama Evropske unije. ;+

„Ako se ovim intenzitetom nastavi osipanje kvalitetnih kadrova, policija neće biti u mogućnosti da adekvatno štiti bezbednost gradjana Srbije. Zato apelujemo da se to pre popravi stanje u MUP-u Srbije, kako bi jednu od najvažnijih institucija u Srbiji sačuvali“, rekao je Mijailović.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar