PAKAO U INSTITUTU ZA MAJKU I DETE: Lekari i sestre pili rakiju dok se dete grčilo od bolova!

Maja Racić, majka devojčice koja je bila na infuziji na Institutu za majku i dete u Beogradu, nakon lečenja u Opštoj bolnici u Vršcu, odlučna je da prenese u javnost svoje kako kaže, traumatično iskustvo kada je u pitanju odnos lekara prema pacijentima.

Sada, nakon njenih pritužbi, reagovala je i zdravstvena inspekcija koja ispituje navode majke. Opšta bolnica je inače, već pod istragom zbog smrti osmogodišneg Ognjena Paunovića, koji je preminuo od sepse 28. avgusta.

Podsećamo, istraga se vodi zbog sumnje da je dečak umro zbog propusta lekara, koji nisu na vreme uočili bolest.

Danas su nas otpustili iz bolnice, ali moje dete će biti još šest dana na terapiji jer nije skroz ozdravilo. Ipak, mirnija sam jer ima poboljšanja nakon infuzije koju su joj dali lekari iz Beograda, kaže Maja

Naime, Maja Racić smatra da njenom detetu nije pružena adekvatna nega i da joj je dete živo samo i isključivo zato što je prebačeno u Beograd na dalje lečenje.

Prvo su rekli da mi dete ima upalu pluća, a zatim da je dobilo virus koji će proći vremenom. Moja devojčica je bila dehidrirana jer nije konzumirala hranu i piće, niti joj je iko davao infuziju u bolnici u Vršcu. Shvatila sam da moram da uzmem stvari u svoje ruke i da se pobrinem za ćerku. Odvela sam je na lečenje u Pančevo, a potom u Beograd, na Institut za majku i dete. Čim su je videli, ustanovili su joj upalu uha i tešku dehidrataciju. Odmah je dobila prvu terapiju, i sada se oporavlja, priča majka.

Ćerka Maje Racić dehidrirana leži u bolnici

Ćerka Maje Racić dehidrirana leži u bolnici 
foto: Privatna arhiva

Maja je nakon „incidenta“ pozvala zdravstvenu inspekciju i uputila žalbu bolnici, ali je i rešila da prenese što većem broju ljudi svoje negativno iskustvo.

Pored svega, prema njenim rečima, za to vreme dok joj je dete „gorelo“, lekari i medicinske sestre su pili rakiju što je ona i uslikala kao dokaz.

– Čim sam videla da piju rakiju, odmah sam tražila uput za dalje lečenje. Oni su nazdravljali posle vizite i bili su veoma veseli, kao da su nešto slavili. Nakon što su završili, slikala sam čašice i flašu. U bolnici nisu želeli da mi izađu u susret, pa mi je moj pedijatar poslao uput za Pančevo, priča užasnuta majka i dodaje:

Rakija i čašice u bolnici u Vršcu
Rakija i čašice u bolnici u Vršcu foto: Privatna arhiva

Čim smo došli u Beograd, lekari su rekli da dete ima jaku upalu uveta od sekreta u nosu, a to doktori u Vršcu nisu ni ispitali već su odmah dali pogrešnu dijagnozu, da ima upalu pluća. Dete mi je bilo bledo i dehidrirano jer je imalo proliv i povraćalo je. Odbijala je vodu i hranu i konstantno je plakala, zato sam i rešila da je odvedem na drugo mesto.

Maja Racić sa ćerkom
Maja Racić sa ćerkomfoto: Privatna arhiva

Naime, kako nam je Maja objasnila, njena ćerka je dobila skroz različite dijagnoze u bolnici u Vršci i Beogradu.

Na otpusnoj listi iz Beograda stoji da je dete imalo akutno oboljenje desnog uva, a dijagnoza na otpusnoj listi iz Vršca je upala pluća.

foto: Privatna arhiva
foto: Privatna arhiva

Ona je dodala kako su lekari u bolnici u Beogradu odmah uradili rengen pluća i da su odmah napisali da dete nema upalu.

foto: Privatna arhiva

Nakon svega što sam preživela, neću odustati od borbe da istrajem u ovome. Neko će morati da odgovara za to što je već dvoje dece umrlo u toj bolnici. Ne daj bože, da je moja ćerka ostala tamo, ko zna šta bi se desilo, naglašava Maja.

Podsetimo, majka preminulog Ognjena Paunovića rekla je da je sina nekoliko puta dovodila na kontrolu zbog povraćanja, dijareje i strašnih bolova u stomaku, ali da su ih lekari uvek vraćali kući s obrazloženjem da dete ima stomačni virus.

foto: Privatna arhiva

Preminuo je od sepse koju lekari nisu dijagnostikovali.

Maja Racić sa decom. porodična fotografija
Maja Racić sa decom. porodična fotografijafoto: Privatna arhiva

Pozvali smo Opštu bolnicu u Vršcu, ali su nam rekli da direktor bolnice, Jan Omoran, kao i sekretarica nisu tu, odnosno da nema nikoga na radnom mestu. Sa njim smo pokušali da stupimo u kontakt u 14:30h. 

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar