OVO NI HITLER NIJE RADIO: Naprednjaci otimaju Nacionalne savete manjina u Vojvodini!

Izbori za Nacionalne savete manjina održavaju se u Novembru ove godine a borba režimskih i opozicionih kandidata za savete uveliko traje. Svi se trude da njihovi kandidati budu izabrani predstavnici nacionalnih manjina

Međutim, aktivisti Srpske napredne stranke koji su pripadnici srpske nacionalnosti, dobili su neuobičajen zadatak da se odreknu svog nacionalnog identiteta zarad osvajanja i tog delića vlasti u Vojvodini!

Oni se, po partijskom zadatku, odriču svog srpskog identiteta i postaju preko noći Mađari, Rumuni, Bunjevci, Slovaci, Rusini i onda se kandiduju za nacionalne savete tih manjina.

Dakle, partija je Vučićevim naprednjacima jača i preča od svega pa i od svetinje u koju se zaklinju – srpstva!

Vojvođani su šokirani i kažu da „ovo ni Hitler nije radio“.

Invaziju naprednjaka na institucije manjina u Vojvodini prvi je obelodanio narodni poslanik Janko Veselinović na svom profilu na Fejsbuku.

 https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fjanko.veselinovic.37%2Fposts%2F2013426762029542&width=500

Izvesni naprednjaci iz Subotice odbili su da postupe po partijskom naređenju i izašli su u javnost sa svojim stavom, nisu mogli da se brukaju javno i na taj način što će se, po naređenju partije, preko noći odreći svog srpskog identiteta i postati Mađari ili Bunjevci da bi tako oteli Savete nacionalnih manjina svojim sugrađanima.

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić kaže da su izbori za savete nacionalnih manjina uveliko obesmišljeni i da bi međunarodna zajednica morala da reaguje zbog čitavog niza kršenja ljudskih prava koja se dešavaju na tim izborima.

„Prema informacijama sa kojima raspolaže naša stranka, u poslednjih nekoliko dana u Vojvodini se od strane aktuelnog režima vrši pritisak na građane (uglavnom od pripadnika stranaka na vlasti) da se lažno upisuju u posebne biračke spiskove u svrhu budućih izbora za savete nacionalnih zajednica koje žive u Vojvodini. Potpuno je jasno da su u samom startu narušeni svi demokratski procesi kada su u pitanju izbori za savete nacionalnih zajednica koje žive u Vojvodini, kao i da vladajući režim ne bira sredstva u svojoj bolesnoj ambiciji da ovlada svakim segmentom društva pa makar to značilo i izjašnjavanje o nacionalnoj pripadnosti mimo volje svakog pojedinca koje je garantovano ne samo ustavom Republike Srbije nego i poveljom UN o slobodnom i neprikosnovenom pravu svakog pojedinca da se izjašnjava o svojoj nacionalnoj pripadnosti u skladu sa svojim ubeđenjima. Pozivamo međunarodnu zajednicu da reaguje i da preko svojih predstavnika isprati kompletne procese izbora za nacionalne savete, kao i da spreči sve zloupotrebe koje mogu dovesti do toga da u skoroj budućnosti interese određene nacionalne zajednice zastupaju neautentični pojedinci, izabrani isključivo po partijskoj pripadnosti i u službi aktuelnog režima“ – rekao je Odžić za Srpsku informativnu agenciju.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar