OTKRIVAMO: Radoje Zvicer naredio Velji Nevolji da novac i drogu sakrije u grobnici u Barajevu!

NALOG Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, optuženima da su kao vođe organizovane kriminalne grupe počinili mnogobrojna zlodela u regionu, da u grobnici kod Barajeva sakriju novac, oružje i drogu, dao je niko drugi do njihov mentor, zloglasni cnogorski narko-bos Radoje Zvicer!

Najnovije saznanje o tome kako je ovoj dvojici „sinulo“ da naprave nesvakidašnji „štek“, proizlazi iz operativnog podatka crnogorskih bezbednosnih službi da je na istovetan način milione od droge, ali i određene komade dugih cevi, „sklonio“ i sam Zvicer, prenosi srpska novinska agencija SIA.

Postoje saznanja, skinuta sa zaštićene aplikacije „skaj“, ali i od određenih svedoka, da ovaj navodni vođa „kavačkog klana“ ima ovakve štekove u okolini Kotora.

– Prema određenim indicijama, nije reč o jednoj, već čak o nekoliko grobnica – navodi izvor MUP.

– U nekima od njih su stvarno sanduci sa posmrtnim ostacima ljudi, dok je u drugima isključivo novac. On je dobro zaštićen od vlage. Postoje ta seoska groblja, od kojih su neka čak i nepristupačna. Mafijaški bosovi su procenili da je to najbolje mesto da sakriju svoje prljave milione, bar dok ih ne ubace u legalne tokove.

O kojim sumama je reč, može samo da se nagađa. Zvicer raspolaže sa milionima, dok daleko manje imaju Belivuk i Miljković, ali se i ovde radi o šestocifrenim brojevima.

– Novac ove kriminalne grupe tokom dosadašnje istrage nije pronađen – navodi izvor MUP upoznat sa radom istražnih organa.

– Postoji operativni podatak o grobnici u okolini Barajeva i on se sada istražuje. O tome vrlo malo saznanja imaju čak i pripadnici ove zločinačke ekipe, osim onih koji su im bili najbliži. Očekuje se da će u potrazi za ovim „blagom“ najviše pomoći čovek koji je poslednji dobio status svedoka-okrivljenog, a to je Srđan Lalić.

Prema dosadašnjim informacijama, ova dvojica su napravila grobnicu na jednom seoskom groblju u okolini Barajeva. Podignut je i spomenik, sa izmišljenim imenima i fotografijama. Ispod betonske ploče sklonjeni su novac i oružje, za koje se sumnja da je korišćeno u likvidacijama, kao i određena količina droge.

– Prema dosadašoj istrazi, Belivuk i Miljković su naloge direktno dobijali od Zvicera, koji važi za jednog od vođa kotorskog „kavačkog klana“ – objašnjava izvor.

– Oni su bili njegova beogradska i srpska „ispostava“. Angažovao ih je, prema poslednjim informacijama, i za ubistva u Atini i na Krfu. Za sve to je trebalo obezbediti novac, ali i puške, odnosno pištolje. Sve je to debelo plaćeno.

Kako je ovom kotorskom mafijašu na um palo da svoje „štekove“ napravi na grobljima teško je reći. Ipak, činjenica je da su to, bar do sada, bila najsigurnija mesta za skrivanje kako para, tako i ostalih predmeta iz krivičnih dela, pa čak i oružja.

NOVAC U NEPROMOČIVIM TORBAMA

LJUDI zaziru od grobova, pa je i to možda razlog da se u njima naprave svojevrsni sefovi – navodi izvor upoznat sa istragom. – Osim dok neko ne pokaže prstom, teško da će policija krenuti da otvara i iskopava grobna mesta, na kojima su položeni cveće i venci.

Određena saznanja ukazuju da je novac upakovan, kao i droga, koja se baca sa brodova na otvorenom moru. To su nepromočive torbe. Narednih meseci očekujemo rezultate ove istrage.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar