Osam godina od nerasvetljenog ubistva male Milice Barašanin

Milica Barašanin (16), učenica Srednje hemijske škole u Subotici, jedinica samohrane majke Svetlane Simendić, ubijena je pre osam godina na svega stotinak metara od kućnog praga, ali ubica još uvek nije uhapšen.

Svirepo ubistvo se dogodilo 7. oktobra 2010. godine u naselju Zorka kada je devojčicu s leđa napao nepoznati muškarac. Milica je pronađena mrtva pored pruge sa prerezanim vratom, a neutešna majka sahranila je dete u Somboru, gradu odakle su se doselile u Suboticu nekoliko godina pre tragedije.

Od kada je zauvek izgubila ćerku, Svetlana Simendić je polako gubila i nadu da će ubica biti otkriven. Za prošlogodišnju godišnjicu rekla je da je strašno što će to reći, ali nema ništa novo da kaže osim da je prošla još jedna godina.

Više puta je ispričala da su jedini podaci koje ona zna ti da je muškarac koji je ubio Milicu nosio kapuljaču. Kad god je išla u policiju, rečeno joj je da se radi na slučaju, a to je izjavljivao i Nebojša Stefanović, ministar policije.

Majci je takođe prošle godine rečeno da se radi i ispituje sve ispočetka i saznala je da su ponovo saslušani pojedini sugrađani.

Najveći problem, što je Simendićevoj rečeno na prijemu kod ministra policije, jeste to što istragom nije utvrđen motiv.

Majka je pisala i vrhu države, a u odgovorima bi pisalo da je slučaj prioritet i da se na njemu radi.

Veruje da Milica nije poznavala ubicu, već da se dete u pogrešno vreme našlo na pogrešnom mestu.

– Nažalost, obistinile su se reči prvog inspektora koji je radio na slučaju. Rekao mi je da ako ubica ne bude pronađen za 24 sata, verovatno i neće. Često sanjam moju Micu, mnogo mi je teško što nije kraj mene, jako mi nedostaje – izjavila je majka.

Poznato je i da policija ima DNK muškarca koji je ubio Milicu, ali nema s čim da ga uporedi.

Kobne noći je Milica imala slušalice u ušima i najverovatnije nije čula da neko ide iza nje. Mladić koji ju je poslednji video je rekao da je iza nje išao muškarac sa kapuljačom.

Njeno telo pronašla je žena koja je kolima prolazila pored pruge, a za to vreme je majka čekala ispred kapije, ali uzalud.

Prema nezvaničnim informacijama, ubica bi mogao da bude osoba koja ne boravi trenutno u Srbiji, već se nalazi u inostranstvu.

Jurić: Verujem da će se slučaj rešiti

Igor Jurić, osnivač Fondacije “Tijana Jurić”, kaže da je njegova velika želja da kada bude usvojena inicijativa za doživotnu kaznu zatvora za ubice dece i žena ubica Milice Barašanin bude prvi koji će biti osuđen na doživotnu zatvor.

– Zaista verujem da će se slučaj rešiti. Verujem da će policija uhapsiti ubicu Milice Barašanin. Iskreno se nadam da će biti prvi ubica koji će biti osuđen na kaznu doživotnog zatvora – poručio je Jurić.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar