OBRENOVAC: NOŽEM UBIO POZNANIKA ZBOG ZELENAŠKOG DUGA!

Dragan S. (47) uhapšen je u subotu u Obrenovcu nakon što je u iznajmljenom stanu u kom živi nožem ubio poznanika Čedomira Lj. (71) kome je davao zelenaški dug.

Naime, Dragan je, prema nezvaničnim saznanjima, ranije pozajmio od Čedomira 1.000 evra, uz zelenašku kamatu i u dogovorenom roku mu je vratio ukupno čak 3.000 evra!

Međutim, Čedomir je, navodno, nastavio da traži pare od Dragana, pa mu je ovaj u naletu besa zabio nož u grudi, a onda se predao policiji.

Opisao zločin

Izvor iz istrage kaže da je Dragan u subotu oko 16.45 ušao u policijsku stanicu u Obrenovcu i policajcima rekao: „Došao sam da se predam. Ubio sam čoveka.“

– Rekao je još da se telo nalazi u iznajmljenom stanu u Ulici Avalska 15 u naselju Gaj. Policajci su ga potom pretresli i u torbici koju je imao kod sebe pronašli krvav nož. Dragan im je odmah kazao da je to oružje kojim je ubio svog poznanika – rekao je naš izvor.

Nekoliko patrola policije je zajedno sa osumnjičenim odmah otišlo do stana u kom Dragan živi i tamo su u jednoj fotelji pronašli mrtvog starijeg muškarca, koji je imao nekoliko ubodnih rana po grudima.

– Ekipa Hitne pomoći mogla je samo da konstatuje smrt nesrećnog čoveka, a policija je zatim utvrdila njegov identitet. Krvi je bilo svuda po sobi, kao i na fotelji u kojoj je bio ubijeni muškarac. Nakon uviđaja, telo je prevezeno na obdukciju – napominje naš sagovornik.

Stanovi za smeštaj radnika i nadničara

Meštanin naselja Gaj ispričao nam je da je u subotu čuo policijske sirene i da je tada saznao da se desilo ubistvo.
– Ta zgrada u kojoj se desilo ubistvo nekada je služila za smeštaj radnika, fizikalaca koji su radili po Obrenovcu i okolini. Ne znam od koga je osumnjičeni tamo iznajmio stan, jer ljude iz te zgrade ne poznaje skoro niko od nas starosedelaca iz naselja. U subotu po podne video sam policiju i najpre pomislio da migranti opet prave neku frku, ali sam onda saznao da je ubijen neki čovek – kaže ovaj Obrenovčanin.

U međuvremenu, Dragan je do detalja ispričao kako je došlo do ubistva.
– Kazao je da mu je Čedomir pre izvesnog vremena pozajmio 1.000 evra, uz zelenašku kamatu. Dragan se pravdao da je s vremenom vratio Čedomiru oko 3.000 evra, ali ovaj mu je uvek tražio više i izmišljao novi dug na ime kamate – objasnio je naš izvor i dodao:

– Navodno, Dragan je kobnog dana pozvao Čedomira u svoj stan i tamo mu je saopštio da nema više para i da mu neće više dati ni evro pošto je u teškoj finansijskoj situaciji. Međutim, Čedomir je, po Draganovim tvrdnjama, počeo da mu preti da će mu poslati neke opasne kriminalce iz Obrenovca. Izbila je svađa, a Dragan je tad potegao nož i izbo ga – rekao je naš sagovornik.

Doživotna robija

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Draganu je određeno zadržavanje do 48 sati, uz krivičnu prijavu za teško ubistvo, za šta je zaprećena maksimalna kazna doživotnog zatvora.

Inače, ovo je samo poslednji u nizu obračuna koji su se dogodili u Obrenovcu u poslednjih nekoliko meseci. Početkom februara, podsetimo, desila se pucnjava u naselju Rvati, a ispostavilo se tada da je jedan muškarac ispalio nekoliko hitaca iz pištolja ka svom komšiji samo zbog preglasne muzike?! Zbog učestalih incidenata je pre izvesnog vremena angažovano i nekoliko patrola Žandarmerije da obilazi Obrenovac, a sve zbog procene da je u ovom mestu kriminal u porastu. 

Kako smo ranije objavili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su Dragana S. (47) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo.

On se sumnjiči da je juče u svojoj kući u Obrenovcu, nožem naneo više ubodnih rana Čedomiru Lj.  koji je od zadobijenih povreda premunio na licu mesta.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar