Nepoznata biografija uhapšenog policajca Slobodana Malešića: Dedinje, džipovi, avioni, kamioni… ODAKLE?!

Slobodan Malešić rođen je u selu nadomak Prijepolja. Završio je srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici 1995. godine. Zatim je upisao Policijsku akademiju koju je na jedvite jade završio sa prosekom 6. Kao tako školovan policajac, naspram gomile oficira policije sa Megatrenda, TIMS-a i sličnih turbo fakulteta, neko bi pomislio da je on sjajan policajac.

U njegovoj biografiji piše da je počeo da radi 1995. godine. Niko ne zna kako je to moguće, ako je studirao od 1995. godine?! Evo kako, Malešić je jedan od retkih kome je školovanje na akademiji ulazilo u radni staž. Samo on i još nekoliko „posebnih“ studenata je imalo tu privilegiju.

Vladimir Rebić i Slobodan Malešić FOTO: ATA imagesVladimir Rebić i Slobodan Malešić 

Počeo je da radi u stanici policije Savski Venac. Životna želja mu je bila da se upozna sa pokojnim zemljakom Sredojem Šljukićem – Šljukom, koji je ubijen od strane konkurentskog Zemunskog klana. Od prvog dana radnog staža, 2000. godine (a ne 1995, kako navode neki), bio je policajac koji se kretao u sumnjivom društvu. Od prvog dana želeo je da bude i policajac, a i nešto što nikako nije časno za jednog policajca. Kriminalac Šljuka mu je bio idol i zemljak. Kratko i neslavno vreme se zadržao u obezbeđenju Milana Milutinovića. Po dolasku DOS-a na vlast, počinje da obezbeđuje Dušana Mihajlovića, a zatim Dragana Jočića.

O kakvom strategu i profesionalcu se radi, govori i podatak da mu je ministar policije, Dragan Jočić, štićeno lice, završilo u invalidskim kolicima do kraja života i to zbog nepoštovanja bezbednosnih procedura, a o kojima je on kao načelnik trebalo da vodi računa. Očigledno nije bio dorastao tom zadatku. Na osnovu kojih kriterijuma je on uopšte postavljen za načelnika obezbeđenja Dušanu Mihajloviću u vreme akcije „Sablja“? Bog je sačuvao Mihajlovića očigledno, jer znanje i umeće Malešića očigledno nisu, jer na svu sreću nije bilo bezbednosnih incidenata.

Po dolasku Ivice Dačića na mesto ministra policije, pokušava da bude načelnik obezbeđenja i njemu, ali to je sprečeno od strane njegovih zemljaka iz Prijepolja koji su odlično znali za sklonosti, mane i ambicije svog zemljaka. U vreme dok je obezbeđivao Jočica, dobio je stan u okolini Skadarlije. Kažu, uz pomoć tada vladajuće DSS.

Suprugu je zaposlio u BIA. Inače, žena je dolazila na posao džipom BMW, koji je teško mogao da priušti od policijske plate. Po dolasku Ivice Dačića, kreće intenzivno da se druži sa Dragišom Simićem i postaje njegov zamenik. Po smenjivanju Simića sa mesta načelnika, naprasno ga je izbrisao iz imenika iako su noćima bančili po beogradskim klubovima sa raznim pevaljkama.

Honorarno se u početku karijere bavio obezbeđivanjem diskoteke na Zlatiboru u vlasništvu Bobe i Brene Živojinović. Tada mu je društvo pravio takođe “ kontroverzni general“ Miljan Stanojević. Malešić ima jednu karakteristiku – voli da se druži samo sa ljudima koji imaju novac i moć, tj. sa onima od kojih može da ima neku korist.

Lepa Brena i Boba ŽivojinovićLepa Brena i Boba Živojinović

Tu spada i još jedan njegov zemljak, bivši fudbalski reprezentativac Ivica Dragutinović koji mu je navodno poklonio skupoceni sat od 20.000 evra. Poznato je kako bi ga Malešić pod rotacijom sprovodio po gradu, završavao sve i svašta…

Sa svim svojim zemljacima iz Prijepolja je u svađi. Postali su mu nezgodni svedoci jer znaju sve o njemu, a njemu to nikako ne prija. Po dolasku SNS na vlast, takođe je pokušavao da se nametne kao veliki akademac. Često govori da je diplomirao među prvima, što je tačno, ali jedva sa prosekom 6.

Danas je vlasnik luksuznog stana u centru grada. Spominje se i stan na Dedinju. Stan odiše luksuzom. Sestru je takođe zaposlio u MUP. Navodno, u početku kao običnu radnicu (možda čak i na poslovima higijeničarke).
Ko zna, ona je verovatno sada možda već i pukovnik. Kad mogu dezerteri iz vremena NATO agresije, što ne bi i ona. Ovom čoveku očigledno sve ide od ruke.

Malešić je neko vreme bio čak i pomoćnik direktora policije za specijalne jedinice, iako nikada nijedan dan nije radio u specijalnim jedinicama!

Odlazak u Kragujevac, a zatim u Novi Sad su se ipak završili karastrofom, jer je poznato da rezultata nije bilo niti će ih biti. O ovome mogu da posvedoče i policajci, a i sami građani Novog Sada i Kragujevca. Neki kaljaju ime Eliota Nesa poredeći Malešića sa njim. Eliot Nes je bio na strani zakona. Eliot Nes je bio i hrabar čovek.

Spominje se da je kum sa Zvonkom Veselinovićem i da je blizak sa Milanom Radoičićem. Malešićev život i dalje odiše luksuzom. Skupa zimovanja i letovanja, automobili (koji se, naravno, ne vode na njega!). Bio je i vlasnik splava i čamca, koje je prodao čim se saznalo da ih ima. Zarad interesa, spreman je na sve.

Slobodan Malešić i Zvonko VeselinovićKUM“ ZVONKA VESELINOVIĆA SKUĆEN NA DEDINJU

Došao je iz malog sela pored Prijepolja, a sada je zasigurno milioner. Postavlja se pitanje kako je uopšte postao general sa 18-19 godina staža?! Koliko puta je unapređen?!
Spominje se i podatak da je suvlasnik više privatnih firmi (naravno, opet ne na svoje ime!). Sve se ovo može lako proveriti. A i treba proveriti!
U MUP važi za kolegu kog niko niti poštuje, niti ceni. Svi znaju vrlo dobro ko je i na šta je sve spreman zarad ličnog interesa.

Slobodan Malešić je unapređen u čin generala u vreme Stefanovićeve vladavine u MUP FOTO: MUPSlobodan Malešić je unapređen u čin generala u vreme Stefanovićeve vladavine u MUP
Neki policajci nikako da odluče šta su – da li su policajci ili kriminalci. Obe varijante istovremeno su prosto nemoguće, što pokazuje pregled godinama unazad kako su završili upravo takvi – malo policajac, malo kriminalac!
Izvor: Hronika.eu

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar