Mićunović: Đilasov „žuti“ Savez za Srbiju će se raspasti!

Najstariji političar na svetu i jedan od osnivača Demokratske stranke (DS) Dragoljub Mićunović ocenio je da bi Savez za Srbiju mogao brzo da se raspadne, kao što je to bio slučaj sa DEPOS-om devedesetih godina prošlog veka, i da je jedna od posledica ulaska DS u Savez to što su otvorena vrata demagogiji.

On je kazao da odluka DS ulasku u Savez nije dobro promišljena, da unutar nje ima „više marketinga nego sadržaja“ i da može da bude opasna u budućnosti po identitet stranke.

„Tu se postavlja pitanje autonomnosti i suvereniteta stranke. Ne vidim zašto bismo mi posle 30 godina napuštali jednu modernu, evropsku orijentaciju“, kazao je on upitan o nespojivosti programa DS i još jedne članice saveza – pokreta Dveri.

Prema njegovim rečima, o programu Saveza od 30 tačaka se nije diskutovalo, a on ne obuhvata u celosti program DS-a.

„Govori se kako to neće biti ideološka saradnja, ali se onda došlo do programa, a program je ipak ideološki karakter. Tako je to ideološka kolacija, a tamo se odluke donose kncenzusom, što znači da je dovoljno da jedna članica ne glasa i nema odluke“, ukazao je on.

Dodao je i da je cilj Saveza za Srbiju smena vlasti Aleksandra Vučića, što nije „dovoljan cilj“, jer bi i posle njega mogao da dođe neko „ko bi želeo sam da vlada“.

„Mogu da kažem da imamo posla sa takozvanim mrtvim vremenom. Vreme prolazi, ništa se ne menja, niti događa. To je najjopasnije za jedno društvo“, ocenio je Mićunović.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar