Mići Megatrendu izvršitelji zaplenili kuću zbog duga prema bivšoj supruzi

Komora javnih izvršitelja danas je saopštila da je kuća biznismena Miće Jovanovića, poznatog kao Mića Megattrend zaplenjena na osnovu sudske presude prema kojoj bivšoj supruzi duguje 800.000 evra.


„Povodom objava u pojedinim medijima obaveštavamo javnost da je odlukom Prvog osnovnog suda u Beogradu danas sprovedeno izvršenje nad imovinom biznismena Miće Jovanovića, na osnovu dugovanja od 800.000 evra prema bivšoj supruzi”, navode iz Komore javnih izvršitelja.

Naime, kako objašnjavaju, presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu od 2017. godine Mića Jovanović obavezan je da isplati 800.000 evra na ime supruginog zajedničkog dela imovine. Kako do isplate nije došlo, na osnovu odluke suda pokrenut je proces izvršenja nad imovinom Miće Jovanovića. U međuvremenu, Jovanović je otuđio gotovo celu svoju imovinu, osim objekta na Senjaku nad kojim je danas sprovedeno izvršenje.

„Odbacujemo kao netačne navode Miće Jovanovića da ovaj objekat nije u njegovom vlasništvu, jer se kao vlasnik u katastru nepokretnosti nalazi on, a ne pravno lice koje je on naveo u kontaktu sa medijima”, dodaju u komori.

Danas je, kako preciziraju, kada je sprovođeno izvršenje, postupajućeg izvršitelja dočekao je zazidan glavni ulaz, zaključana kapija i kuća, pa je bio potreban i angažman bravara koji je napravio ulaz na ogradi kako bi se odluka suda sprovela.

„Izvršenjem nad objektom na Senjaku nisu podmirena celokupna potraživanja izvršnog poverioca, bivše supruge Miće Jovanovića, tako da će ovaj proces da se nastavi kada se utvrdi druga imovina u vlasništvu izvršnog dužnika. S obzirom na to da se javni izvršitelji često targetiraju kao oni koji sprovode ”nasilje” i ”otimanja” i današnji primer je jedan od onih koji demantuje taj narativ”, ističu u saopštenju.

Sia.rs

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar