Marijan Rističević na čelu Odbora za poljoprivredu!

Za predsednika Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izabran je poslanik sa liste „Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje“, predsednik Narodne seljačke stranke Marijan Risitičević, inače ugledan i uspešan poljoprivrednik.


Rističević je najavio da će na dnevnom redu sledeće sednice biti rasprava o bolesti kvrgave kože, jer je prema podacima kojima raspolaže do sada zbog te bolesti ubijeno oko 400 grla stoke, o merama protivgradne zaštite i o merama oko prelemana, jer 30. juna ističe zaštita domaćih proizvoda od mleka i mesnih prerađevina, odnosno ukida se taksa za uvoz ovih proizvoda.

On je govorio i o svojoj biografiji, navodeći da su ga roditelji zbog nedostatka obdaništa dok je bio dete vodili na njivu, „tako da je na njivu išao i puzeći“.

Predstavnik Narodne seljačke stranke Milija Miletić, predlažući Rističevića kazao je da je ovaj odbor „najvažniji za Srbe“ i da je Rističević u prošlom sazivu, dok je predsedavao doprineo ugledu Odbora i poboljšao njegov rad.

Predstavnik Pokreta „Dosta je bilo“ Nenad Božić rekao je da taj Odbor ne sme da bude posvećn samo poljoprivredi, već da mora da se bavi i šumarstvom i vodoprivredom, u kojima postoje veliki problemi.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Veroljub Matić rekao je da bi jedan od prvih zadataka Odbora treba da bude razmatranje stanja protivgradne zaštite u Srbiji.

Predstavnik Srpske radikalne stranke (SRS) Marko Milenković i predstavnik poslaničke grupe Dveri Miladin Ševarlić negodovali su zbog toga što nije bilo dogovora o predsedničkim mestima u odborima.

Odboru je predsedavao Ševarlić, kao najstariji poslanik. On je na sednicu došao u narodnoj nošnji.

SNS ima šest članova u ovom odboru, dok njihovi koalicioni partneri, koji čine poslaničku grupu Pokret socijalista – Narodna seljačka stranka – Ujedinjena seljačka stranka ima dva člana, dok SVM ima jednog predstavnika. Socijalistička partija Srbije imaće dva predstavnika.

Sia.rs

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar