LEPOSAVIĆ: Zapaljena dva automobila srpskih registarskih tablica!

U opštini Leposavić tokom noći je podmetnut požar na dva automobila srpskih registarskih oznaka u opštini Leposavić, rekao je za srpsku novinsku agenciju SIA zamenik komandira kosovske policije za region Sever Veton Eljšani.

„Oko 2 sata ujutru, podmetnut je požar na dva automobila srpskih registarskih oznaka. Na automobilima su manja oštećenja, a kosovska policija je obavila uviđaj”, izjavio je Eljšani. Šef kabineta predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani Bljerim Velja napisao je na Tviteru da se „nastavlja kriminalna kampanja paljenja automobila na severu Kosova”, navodeći da su zapaljena tri automobila. On je optužio, kako je naveo, ilegalne strukture Srbije da „ciljaju lokalne Srbe za koje misle da sarađuju sa kosovskim institucijama” i dodao da će svaki počinilac biti privreden pravdi”. On nije precizirao čiji su automobili zapaljeni, niti koje su im bile registarske tablice.

Slučajeve paljenja automobila na severu KiM kojih je bilo više od početka godine, prethodnih dana su osudili i ambasadori zemalja kvinte na KiM.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar