Lajonel Mesi i zvanično slobodan igrač!

Leonel Mesi više nije igrač Barselone, jer mu je sinoć zvanično istekao ugovor sa klubom, pa je sada u statusu slobodnog igrača na tržišti. Za njim je 16 godina igranja i sjajne karijere u Barseloni za koju je zaigrao kao tinejdžer, a mediji nagoveštavaju da će posle kontinentalnog šampionata doneti konačnu odluku.

Već legendarni Argentinac je sa reprezentacijom na Kopa Americi, gde pokušava da dođe do prvog velikog trofeja u dresu reprezentacije i ne izjašnjava se o nastavku karijere.

Na drugoj srani već nedeljama predsednik Barselone Đoana Laporte uverava javnost da će sve učiniti da zadrži najboljeg igrača Barse svih vremena.

Prošle godine Mesi je želeo da ode nezadovoljan radom i tretmanom kod tadašnjeg predsednika Bartomeua, ali ga je Barselona gotovo na silu zadržala kada je na predsedničku funkciju izabran Laporte koga Mesi posebno poštuje.

Tokom sezone Mesi je odigrao 35 utakmica i postigao 30 golova uz 11 asistencija za Barsu u Primeri, a mediji nagoveštavaju da će posle kontinentalnog šampionata doneti konačnu odluku.

Barselona je navodno u ogromnim finansijskim problemima, a Mesijev dosadašnji ugovor ih je koštao preko 140 miliona evra, pa je malo verovatno da će ponuditi iste uslove 34-ogodišnjoj legendi.

Na drugoj strani možda i Mesi pristane na manji iznos i potpiše kada se vrati posle Kopa Amerike i odmora.

Do tada će trajati strepnja u Kataloniji i saga o nastavku karijere golgetera Barselone….

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar