KRAGUJEVAC: Duško Tanasković osuđen na 19 godina zatvora zbog ubistva „škaljarca” na Pagu!

KRAGUJEVAC: Duško Tanasković osuđen na 19 godina zatvora zbog ubistva „škaljarca” na Pagu!


Tanasković je priznao zločin i pravdao se mentalnom bolešću, ali su psihijatri utvrdili da je zdrav.

Županijski sud u Zadru osudio je juče na 19 godina zatvora Duška Tanaskovića (30) iz Kragujevca, nakon što je utvrđeno da je na hrvatskom ostrvu Pag ubio Gorana Vlaovića iz Crne Gore.

Prišao mu je s leđa i iz torbice koja mu je stajala preko ramena izvukao pištolj marke „glok” iz koga je pucao u žrtvu.

Kako je sud utvrdio, ispalio mu je iz blizine hitac u glavu, a Vlaović je preminuo u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu do bolnice u Zadru.

Ubistvo se dogodilo 25. avgusta 2022. godine u ranim jutarnjim satima, kada se Vlaović sa devojkom vraćao iz noćnog provoda. Nakon što je pucao, Tanasković je pokušao da pobegne, usput uništi mobilni telefon i presvuče odeću koju je imao na sebi, ali je vrlo brzo uhapšen, jer su očevici u tome mnogo pomogli policiji.

Sud je utvrdio da protiv Srbina postoje neoborivi dokazi. Na mestu zločina nađene su naočare za sunce koje je koristio, torba u kojoj su bili dinari, izvesni lekovi, kao i ključni dokaz – pištolj sa prigušivačem sa izbrisanim serijskim brojem, iz koga je pucano na Vlaovića. Svi ti predmeti imali su na sebi DNK tragove Tanaskovića, dok je na njegovim rukama nađeno dosta barutnih čestica. Ubistvo su zabeležile i nadzorne kamere.

Sud nije razmatrao kome se zamerio Vlaović, kojeg su mediji proglasili pripadnikom škaljarskog klana, zaključivši da je Tanaskovića poslala suprotstavljena kavačka grupa. Zadarski sud nije prihvatio tvrdnju Tanaskovića da boluje od šizofrenije. On je na suđenju priznao ubistvo, ali je odlučio da ne iznosi odbranu.

– Odlučio sam da ne iznosim odbranu, ali mi je žao što sam mnoge loše stvari radio zbog svoje bolesti – izjavio je Tanasković, koji je na suđenju pravio incidente i više puta gutao žilete.

Hypetv.rs/Dejan M. Andrić

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar