Kragujevac: Doktorka odbila da pregleda bolesnu bebu pod temperaturom!

Devojčica ima epilepsiju i nedavno je preživela fras. Umesto da je urgentno zbrinu medicinsko osoblje to nije želelo da uradi, tvrdi majka Violeta Cvetković

Doktorka Doma zdravlja u Kragujevcu odbila je da pregleda bebu koja je imala teperaturu 39,3!

Violeta Cvetković (29) juče ujutru je odvela na dečje odeljenje svoju bolesnu ćerkicu od 20 meseci i umesto da dete bude hitno pregledano i zbrinuto, majka je iz ustanove izašla na ivici suza. Lekarsko osoblje je devojčicu dovelo svojim skandaloznim postupokom u veliku opsanost pošto boluje od epilepsije, a nedavno je imala i atipične febrilne konvulzije (fras) i to sa mnogo manjom temperaturom, pa je rekacija pedijatra trebalo da bude urgentna!

Umesto toga, nonšalantno su odbili pregled, a revoltirana majka je izvadila mobilni telefon i sve snimila.

– Evo doktroka Nada neće da primi bolesno dete, a neće ni da potpiše da ga je odbila jer dete nije njen pacijent. To treba da vidi cela Srbija. Evo je i načelnica, a doktorka odlazi bez pozdrava i ne kaže ništa – priča Violeta dok snima telefonom.

Za to vreme dr Nada Ilić nije nijednom pogleda ka kolicima u kojima je bilo bolesno i uplakano dete, već je gledala u telefon! Violeta Cvetković kaže za Kurir da je ćerkica cele noći imala temperaturu, bolelo je uvo, suzilo joj je oko, pa je jedva čekala da svane kako bi je dovela na pregled.

– Dete mi nije ni spavalo, ujutru sam je odmah dovela. Na bolesnoj strani su radili dr Nada Ilić i dr Boban Ćupić. Ja sam htela da je pregleda dr Nada, jer nam je ona ranije bila izabrani lekar, ali sam morala da je zamenim, jer je često bila na bolovanju. To je verovatno razlog što sada nije želela da nas primi. Mi smo uredno sačekale da se završi pauza, a onda su nas odbili.

Violeta ne skriva da su ponudili da je pregleda drugi lekar u smeni, ali je to odbila, tvrdeći da je on u celom Kraguejvcu poznat kao doktor koji pregleda pluća deci preko majice, bodija, pa čak i kroz duks. Posle svega, bila je primorana, kaže, da devojčicu odvede na pregled kod privatnog lekara.

Ministarstvo zdravlja
Hitno smo poslali inspekciju

O događaju u Kragujevcu, Kurir je obavestio Minsitarstvo zdravlja, koje je odmah reagovalo.
– Hitno je naloženo inspekciji da ode i da ispita sve okolnosti. Stav Ministarstva zdravalja je da su ovakve stvari nedopsutive i da svaki hitan pacijent mora da bude pravovremeno zbrinut, a naročito kada su pacijenti deca.

Direktor Doma zdravlja
dete je pregledano, majku ćemo tužiti

Kurir je u više navrata pokušao da stupi u kontakt sa dr Nadom Ilić i načelnicom, ali nam je rečeno da su zauzete. Potom je stiglo saopštenje u kojem se tvrdi da je dete pregledano pet minuta pre nastanka ovog snimka.
– Dete je pregledao dr Boban Ćupić i propisao je terapiju. Majka, nezadovoljna očigledno iz svojih razloga, tražila je pregled kod drugog lekara dr Nade Ilić koja je bila izabrani lekar deteta, ali zbog bolesti i dužeg bolovanja, majka je promenila pedijatra u februaru ove godine. Neovlašćeno snimanje zaposlenih, uvrede, otimanja faksimila lekaru, lupanje istim po papirima na radnom stolu uznemirilo je ostalu decu i roditelje – stoji u saopšenju koje su potpisali direktor Doma zdravlja dr Vasilije Antić i PR Danijela Petrović.
Oni dodaju da će zbog neovlašćenog snimanje i objavljivanja istog bez saglasnosti, podneti prijavu.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar