Košarkašice Srbije nadigrale Crnogorke za prvo mesto u grupi (87:75)

Košarkašice Srbije savladale su selekciju Crne Gore sa 87:75 u trećoj utakmici u grupi B Evropskog prvenstva koje se održava u Španiji i Francuskoj. Osvajanjem prvog mesta u grupi naša selekcija je obezbedila direktan plasman u četvrtfinale Evrobasketa.

Treća pobeda Srbije u grupi

Košarkašice Srbije samouvereno sačuvale prednost do kraja meča i osvojile i treću pobedu za prvo mesto u grupi.

9` Srbija na korak do pobede

Košarkašice Srbije u samu završnicu meča ulaze sa skoro dvocifrenom prednošću i na korak su do osvajanja prvog mesta u grupi.

2` Odličan početak Srbije u završnoj četvrtini

Košarkašice posle dve odlične odbrane realizuju dva napada za još četiri poena prednosti i dvocifrenu razliku, pa se Crna gora odlučuje za novi tajm aut.

Srbija osvaja i treću četvrtinu

Odličnom timskom igrom košarkašice Srbije uspevaju da osvoje i treću četvrtinu meča sa 21:19 i održe razliku koju su napravile u prvom poluvremenu.

9` Tajm aut za Crnu goru

Košarkašice Srbije uspevaju da održe dobar ritam i prednost pa se crnogorski tim odlučuje za novi tajm aut pri rezultatu 62:56.

6` Srbija uvećava prednost

Novom serijom uspešnih odbrana i sa par dobrih napada, uz trojku Jelene bruks Srbija dolazi do prednosti 57:50.

3` Dobar start Crnogorki u drugom poluvremenu

Već na startu drugog poluvremena Crnogorke uspevaju da vežu dva uspešna napada uz tri odbrane za smanjenje prednosti Srpkinja na 45:43.

Počela je treća četvrtina

Srpkinje vode posle prvog poluvremena

Košarkašice Srbije uspevaju da načine preokret u drugoj četvrtini i da dođu čak do dvocifrene prednosti, da bi prvo poluvreme završile sa 45:37.

9` Srbija uvećava prednost

Nastavlja se odlična igra košarkaša Srbije koje u finišu prvog poluvremena uvećavaju prednost do dvocifrene razlike 45:33.

5` Vođstvi Srbije, taj aut za Crnu goru

Košarkašice Srbije odličnom serijom napada i dobrom igrom odbrane dolaze do prve prednosti u meču sa 33:26, i tim Crne gore tajm autom pokušava da prekine tu seriju.

3` Srpkinje dolaze do izjednačenja

Zahvaljujući prvenstveno odličnoj igri u odbrani koja je zaustavila čak četiri napada crnogorki, selekcija Srbije uspeva da dođe do prvog izjednačenja u meču.

Počela je druga četvrtina meča

Dobar početak selekcije Srbije koja u prvom napadu smanjuje prednost Crnogorki na samo dva poena i uspevaju da zaustave čak tri napada suparnica.

Crnogorke dobijaju prvu četvrtinu

Košarkašice Crne gore uspevaju da održe razliku koju su napravile na startu meča i osvajaju prvu četvrtinu sa 24:19 uprkos pojačanom tempu igre košarkašica Srbije.

8` Tajm aut za tim Crne gore

Košarkašice Crne gore uspevaju da održe prednost isko igračice Srbije smanjuju razliku, pa je njihova klupa zatražila tajm aut.

7` Srbija pojačava tempo

Crnogorke nastavljaju u istom ritmu, ali i košarkašice Srbije pojačavaju tempo i uspevaju da smanje prednost suparnica na 16:12.

3` Tajm aut – Crnogorke u uspešnoj seriji

Posle prvog neuspelog napada Srbija je povela prvim poenima u meču, ali Crnogorke potom prave seriju i preuzimaju ubedljivu prednost od 9:2.

1′ Počela utakmica Srbije i Crne Gore

Izabranice Marine Maljković u hali „La Fonteta“ u Valensiji boriće se za treći trijumf i prvo mesto u grupi B, koje direktno vodi u četvrtfinale Evrobasketa.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar