Ko je ubio Milorada Nikolića (4): Nije doživeo da sud obezbedi pare za veštačenje

U obdukcionom nalazu je pokazano da se u sve tri glavne grane plućne arterije i u njihovim većim granama, kao i u ograncima leve plućne artertije, nalaze mrkocrveni trombni embolusi.

Advokat Feđa Dimović saopštio je da je u specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu pod sumnjivim okolnostima umro njegov branjenik Milorad Nikolić (45) iz Crvenke.

Nikolić je uhapšen i optužen da je ugrozio bezbednosti tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojše Stefanovića zato što je tokom novembra i decembra 2016. slao preteće SMS poruke na mobilni telefon svog poznanika Danka Batanića.

– Kontrolno veštačenje odugovlačeno je mesecima.  Razlozi su bili potpuno čudni i u mojoj karijeri se nisam sreo sa takvim razlozima. Prvo je rečeno da sud nema para da plati veštake, a onda je traženo da se veštaci pismeno izjasne da neće veštačiti dok im se ne uplate sredstva – kaže naš sagovornik.

Naredba za ovo veštačenje izdata je u februaru 2017. godine, napominje on. U međuvremenu, Nikolić je preminuo u pritvoru, a ovo veštanje dakle nije obavljeno.

– Sve vreme je to bio razlog za produženje pritvora iako su imali preporuku veštaka iz Specijalne bolnice koji su uradili prvi nalaz, koji su došli na glavni pretres i predložili da se mera lečenja u zatvorenoj ustanovi zameni merom lečenja na slobodi, jer se stanje pacijenata poboljšalo – kaže Dimović.

Kada je poslednji put kontaktirao sa klijentom, bio je pod teškom dozom lekova, koje, kako tvrdi, najverovatnije nisu odgovarali njegovom stanju.

Milorad se bojao da neće izaći iz pritvora, iz specijalne bolnice, bio je razočaran u ceo sistem. Ipak kako je Dimović želeo da ubrza ovo veštačenje, javljala se nada da će Nikolić izaći iz pritvora.

Nažalost, ovo se nije obistinilo. Juče je sestra krenula da ga poseti, a sačekala je vest o njegovoj smrti.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar