Ivana Španović pobedila na Dijamantskoj Ligi u Firenci

FIRENCA – Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović pobedila je na mitingu Dijamantske Lige u Firenci.

Španovićeva je skakala prve tri serije, nakon toga propuštala skokove, da bi se na zaletište vratila u šestoj seriji. Najbolji rezultat 6.74 metara je ostvarila u trećoj seriji.

Drugo mesto zauzela je Nemica Malaika Mihambo, a Marina Bek Mironcuk treću poziciju.

„Iskreno, nisam podržavalac uvođenja novih pravila na ovaj način, možda je to za publiku interesantno, ali što se mene tiče i ovog nastupa, realno imala sam rezultat za treće mesto, tako se i osećam. Verujem da dobre promene zahtevaju i određeno vreme navikavanja. Propuštala sam dve serije zbog bola u stopalu, ali na kraju smo ipak odlučili da probam da skačem šestu seriji koja mi je na kraju donela i drugu pobedu na takmičenjima ove sezone. Nastavićemo sa treninzima, fokus će biti na sprintu, a manje na skokovima kako bi se stopalo oporavilo što pre”, izjavila je Španovićeva.

Najbolja srpska atletičarka ostvarila je i novi rekord po pobedama na mitinzima Dijamantske Lige. Ovo je trinaesta pobeda Ivane Španović od formiranja Dijamantske Lige.

Nova sezona donela je i nova pravila u Dijamantskoj Ligi, a to je da posle pete serije, takmičenje nastavljaju atletičarke koje imaju najbolja tri rezutata, a pobednik je onaj sa najboljim rezultatom u samoj šestoj seriji. Španovićeva je trijumfovala zahvaljujući najboljem skoku u šestoj seriji.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar