ISTRAŽUJEMO: Gde su, šta rade i od čega žive deca pokojnog diktatora Slobodana Miloševića?

DECA pokojnog jugoslovenskog diktatora Slobodana Miloševića, Marko i Marija, danas žive povučeno i daleko od očiju javnosti, piše srpski portal Kliknite.ga.

Miloševićev sin Marko danas živi u Rusiji, gde je sklopio drugi brak sa jednom ruskom profesorkom, sa kojom ima i ćerkicu. On je u Rusiju otišao posle 5. oktobra 2000. godine. Prema nekim izvorima, Marko je „težak“ 620 miliona evra koje su on i njegova pokojna majka Mirjana Marković izneli iz Srbije posle 5. Oktobra.

Njega je javnost videla poslednji put na kremaciji njegove majke u Rusiji, 2019. godine.

Markova nekadašnja partnerka Milica Gajić i njihov sin Marko ostali da žive u Požarevcu, gde im je Marko navodno prepisao kuću.

Marija Milošević (53) već punih 19 godina živi na Cetinju u Crnoj Gori. Ćerka Slobodana Miloševića napustila je Srbiju 2001. godine, odmah nakon što je Milošević izručen Hagu i od tada živi u tatinoj otadžbini (Slobodan Milošević je poreklom Crnogorac iz Lijeve Rijeke), odnosno u susednoj državi Crnoj Gori. Ona je pripadnica nepriznate crnogorske crkve i povremeno u medijima u regionu govori najgore o Srbiji i Srbima, često navodeći da ni njen otac Slobodan, a ni ona, nikada nisu ni bili Srbi, nego su uvek bili Crnogorci, kao što je i njen pokojni stric Borislav, rođeni brat Slobodana Miloševića, inače desna ruka Mila Đukanovića, takođe isticao.

Iako već ima potrebna dokumenta za putovanje van Crne Gore, prema ranijim navodima medija, sva je prilika da nikada neće doći u Srbiju. Razlog za to je njen stav da je njenoj porodici „naneta velika nepravda“. Ona je u jednoj intervjuu rekla da je razočarana odnosom Srbije prema njenoj porodici, te zato ne namerava da više ikad dođe u Beograd, navodi portal Kliknite.ga.

– Meni je, u stvari, strašno žao što sam se uopšte rodila u Beogradu 1965. godine i tamo provela svojih prvih 36 godina. Stalno maštam o tome kako bi bilo divno da tatini roditelji nikada nisu otišli odavde i da je tata bio na moru te godine kad je upoznao mamu, a da je mama došla na letovanje i da su se oni zaljubili i da je mama ostala ovde s tatom. Isto bismo se rodili Marko i ja, i svi bismo bili danas srećni i zajedno – rekla je jednom za srpske medije.

Poslednji put se čula sa ocem je bilo u petak uveče, 10. marta 2006. godine, kada joj je rekao: „Sutra ću ti se javiti ranije, jer je subota. Nije se javio“, rekla je Marija i dodala da sumnja u zvanične podatke o uzroku njegove smrti.

Govoreći o sahrani oca u dvorištu porodične kuće u Požarevcu, Marija je rekla da misli da niko od njih, ni živ ni mrtav, ne treba da bude u Srbiji.

– Ima latinska poslovica koja kaže: Nezahvalna domovino – ne zaslužuješ ni kosti moje – rekla je tada Marija.

Izvor: Kliknite.ga

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar