HRVATSKI „PSI RATA“ OPKOLJENI U „AZOVSTALJU“, ČEČENI IM SPREMAJU STRAŠNU ODMAZDU!

MEĐU stotinama ukrajinskih boraca i pripadnika bataljona „Azov“ koji su našli utočište u kompleksu čeličane „Azovstalj“ u Mariupolju nalaze se najmanje četvorica Hrvata – jedan Dalmatinac i tri Slavonca.

Oni su pripadnici „Azova“, a kako hrvatski mediji prenose reči njihovog prijatelja koji je sa njima poslednji put kontaktirao pre tri dana, „došlo je do blokade svih vesti, nije dobro…“

– Naš Toni iz Dalmacije javio mi se pre tri dana, on je zapovednik desetine u Azovu. Napisao mi je da su on i još trojica naših u tunelima Azovstalja i da su ostali na minimalnoj municiji… – rekao je sagovornik hrvatskih medija.

– Toni i ovi Slavonci su u Mariupolju, bojim se da neće dobro proći jer su Čečeni baš dobro nabrušeni na njih, kao i ovi iz GRU-a – tvrdi prijatelj opkoljenih militanata.

Podsećamo, ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu je danas izvestio ruskog predsednika Vladimira Putina da je ruska vojska oslobodila Mariupolj, ali da se 2.000 militanata i dalje nalazi na teritoriji fabrike Azovstalj.

– Situacija u gradu je mirna, omogućava nam da počnemo da uspostavljamo red, vraćamo stanovništvo i uspostavljamo miran život. Što se tiče onih koji su pobegli u fabriku Azovstalj i koji su tamo temeljno blokirani, potrebno nam je oko tri-četiri dana da ovo završimo i ovaj posao – rekao je Šojgu.

Putin je rekao da je juriš na industrijsku zonu nepotreban, i izdao je naređenje da se otkaže.

– Smatram predloženo zauzimanje industrijske zone nepotrebnim. Naređujem da se otkaže – rekao je Putin Šojguu.

Osim 2.000 boraca koji su u „Azovstalju“, ministar odbrane Rusije je dodao i da je prilikom oslobođenja grada likvidirano više od 4.000 ukrajinskih boraca, dok se predalo 1.478.

Šojgu je naglasio da je tokom osam godina u Mariupolj dovezen veliki broj naoružanja, vojne opreme i teških oklopnih vozila, i da je grad „zapravo postao moćno utvrđenje i prestonica bataljona Azov“.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar