Đajić: Provjeriti da li je bilo kriminala u gradnji i opremanju škole u Adi! (VIDEO)

Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić pozvao je danas nadležne službe da provjere da li je bilo kriminala tokom gradnje i opremanja objekta područne Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ u naselju Ada iz donacije Srbije, te ima li osnovane sumnje da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u to umiješan.

„Činjenice su da je Srbija uložila četiri miliona KM u gradnju tog objekta. Kada smo ušli unutra vidjeli smo da postoji 10 učionica sa jadnim namještajem, zbornica, nekoliko toaleta i ništa više. Nema fiskulturne sale, nema nijednog kompjutera“, rekao je Đajić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naglasio da stranke većine u Skupštini grada Banjaluka smatraju da se moglo mnogo više uraditi sa tim novcem, dodajući da je namještaj naručivan po mnogo većoj cijeni.

„Srbija je dala pare, a Draško i njegovi saradnici, pored svih proizvođača namještaja u Srpskoj i Srbiji, izabrali su firmu iz Sarajeva“, naveo je Đajić, pokazujući kao primjer stolicu koja je plaćena 257 KM, a čija je cijena 65 KM, ponedje i niža.

Odbornik DEMOS-a u Skupštini grada Banjaluka Boran Bosančić podsjetio je da su sredstva za izgradnju ove škole obezbijeđena zahvaljujući dogovoru predsjednika Srpske Milorada Dodika i Srbije Aleksandra Vučića, a da je idejno rješenje i regulacioni plan kojim je predviđena gradnja ove škole uradila prethodna gradska vlast.

„Grad je raspisivao nabavku. Stanivuković i njegova struktura su rekli da će Gradska uprava biti transparentna i zato tražimo da se javno objavi odluka o izboru ponuđača, odluka o cijenama, premjerima i svemu što je važno za izgradnju objekta“, rekao je Bosančić.

Potpredsjednik Skupštine grada Saša Čudić izrazio je žaljenje što se danas iz Banjaluke šalje ružna poruka i što se jedan lijepo zamišljen projekat završio sramotno.

„Šaljemo sramotnu sliku u Srbiju, sramotnu poruku svim poreskim obveznicima u Srbiji čiji je novac u vidu donacije došao u Banjaluku, a koji je na ružan način zloupotrijebljen“, naveo je Čudić.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar