DIREKTORKA DOMA ZDRAVLJA PEĆINCI: Lekari nisu krivi za smrt dečaka Bojana Trifunovića

Povodom smrti tinejdžera Bojana Trifunovića (15) iz Ašanje kod Pećinaca, koji je preminuo 5. novembra zbog astmatičnog napada, a za čiju smrt roditelji krive lekare Hitne pomoći u Pećincima, oglasila se dr Dubravka Cvetković Mićić, direktorka Doma zdravlja „Dr Dragan Funduk“ iz Pećinaca, saopštenjem u kome tvrdi da je komisija koja se bavila ovim slučajem utvrdila da je Hitnoj pomoći upućen samo jedan poziv.

– Utvrđeno je da nije bilo drugih poziva u vezi s pomenutim slučajem, osim poziva komšinice u 20.28 časova, koja je tražila da sanitet krene u susret vozilu s dečakom, ali je na pitanje lekara dokle je automobil trenutno stigao i kako da ga prepoznaju odgovorila da ne zna i zatim prekinula vezu. Komisija je zaključila da nije bilo dovoljno informacija da bi se krenulo u susret pacijentu i da bi takva odluka bila rizična. Naši lekari i medicinsko osoblje učinili su sve što je u njihovoj moći da dečaku spasu život. Nažalost, nisu uspeli – tvrdi Mićić.

ARHIVA

BOJAN (15) JE UMRO OD ASTMATIČNOG NAPADA, A RODITELJI TVRDE: Hitna nije htela na teren! Tragedija u Pećincima!

Bojan Trifunović (15) iz sela Ašanje preminuo od posledica astmatičnog napada jer su, kako tvrdi majka Branka, lekari odbili da mu pomognu

Petnaestogodišnji Bojan Trifunović iz sela Ašanje kod Pećinaca preminuo je u ponedeljak uveče od posledica astmatičnog napada, a roditelji za njegovu smrt krive lekare Hitne pomoći u Pećincima jer, kažu, nisu hteli da izađu na teren i njihovom sinu pruže pomoć.

Kada je dečak počeo da povraća i da se guši, roditelji su ga povezli prema Pećincima, usput zovući Hitnu pomoć da im krene u susret, ali su oni, prema tvrdnji majke Branke, odbili to da učine, pravdajući se da će se mimoići i da je bolje da dečaka dovezu lično.

Pošto su posle pola časa reanimacije u Hitnoj pomoći u Pećincima lekari shvatili da dečaku ne mogu pomoći, hitno su ga ambulantnim kolima prevezli u Institut za majku i dete u Beogradu, ali je bilo prekasno.

Lekari Instituta su dali sve od sebe da tinejdžera povrate u život, ali mu nije bilo spasa i roditelje su obavestili da je preminuo.

Bojan Trifunović danas je sahranjen, a zašto se lekari nisu odazvali na vapaje njegovih roditelja da mu pomognu, nije još uvek jasno?

Rečeno nam je da je načelnik Hitne službe dr Milan Gnjidić na terenu. Direktorka Doma zdravlja Pećinci ranije je izjavila da je formirana komisija za unutrašnji nadzor.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar