Dačić: Srbija u fioci ima note devet novih povlačenja priznanja Kosova!

Srbija u fioci ima note devet država koje su promenile odluku o priznanju Kosova i spremna je da ih obelodani čim druga strana prekrši obaveze iz Vašingtonskog sporazum, kazao je šef diplomatije Ivica Dačić.

„Mi smo se pridržavali Vašingtonskog sporazuma i moratorijuma, ali je to Priština prekršila. Od 193 članice UN, Priština može da računa najviše na 83 glasa, što znači da mi imamo većinu u Generalnoj skupštini“, rekao je Dačić.

Srpski šef diplomatije rekao je da će Srbija nastaviti s takvom politikom.

„Ako zahtev za članstvo Kosova u Savetu Evrope bude ušao u proceduru, čuli ste da je i predsednik Vučić najavio da ćemo mi objaviti note o povlačenju priznanja“, kazao je Dačić.

Dačić je dodao da je politika Amerike prema Kosovu poslednjih meseci uravnoteženija nego ranije.

„Bez obzira na to što su SAD bile na strani Prištine svih ovih godina i decenija, u ovim poslednjim mesecima imali su uravnoteženiji pristup u odnosu na neke evropske zemlje”, rekao je Dačić.

On je naglasio da su mir i stabilnost prioritetni ciljeve srpske politike.

„Važno je da sačuvamo mir i prisebnost i veoma je važno da Srbi sa Kosova budu u kontaktu sa vladom i predsednikom Srbije kako ne bi došlo do toga da mi budemo prepoznati kao remetilački faktor”, kazao je on.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar