CRNA GORA I VEČERAS NA NOGAMA: Protesti u Podgorici, Beranama, širom države! (VIDEO)

Podgorica je na ulicama ali i gradovi i mesta širom Crne Gore. Građani su ponovo ustali da odbrane pobedu od 30. avgusta prošle godine. Priključili su im se i ministri Vesna Bratić koja pomno sluša glas naroda, kao i Jakov Milatović i Milojko Spajić.


Posebna „srdžba“ upućena je osim prema GP URA i prema Socijalističkoj narodnoj partiji, koja je potpisnica memoranduma, koji je potpisan sa manjinama, i za koji se još u decembru govorilo da je nacrt „manjinske vlade“.

Ministarka Vesna Bartić poručuje da je došla da podržim građane koji se osećaju izdanim i prevarenim.

– Ovde nismo zbog fotelja. Lopovski režim je oboren 30.8. U tom trenutku su smogli snage da Crna Gora krene pravim putem sloge i ljubavi. Ako se izborna volja izigra i ako se poželi da se pravi koalicija sa DPS onda je najpoštenije da se vrati mandat narodu – kazala je ministarka Bartić.

Ministar Milojko Spajić ističe da nije reč o političkom skupu i da ministri neće govoriti.

– Sada je vreme da narod govori. Izbori su jedino pošteno i ustavno rešenje. Ko će da sprovodi program Evropa sad – jasan je Spajić.

Želim da se izborna volja sačuva i da nastavimo da radimo svoj posao, kazao je ministar Jakov Milatović i dodao da se sada brani narodna volja od 30. avgusta. 

Narodni guslar Željko Bugarin poručio je da „kada bi se odnekud pojavio Marko Miljanov i da ga pita šta se dešava rekao bih mu da se ovde brani čojstvo i junaštvo“.

On poručuje da su dobrodošli svi koji su protiv DPS i njihovih satelita.

– Narod želi promene, a ne da se DPS vrati – kaže on.

Iz Berana su poručili da „nikada neće biti dobre Vlade, dok u njoj ne bude Srba onoliko koliko zaslužuju“.

– Niko nikada mimo naroda neće moći Crnoj Gori određivati njen put…Čista obraza možemo da stanemo pred bilo koga i kažemo ono što mislimo jer smo kao narod uradili najbolje za Crnu Goru…Ovo nisu politički skupovi i bilo čija politička kampanja. Većina nas ovde nema nikakve veze sa politikom…Ove skupove smo započeli mi, slobodni građani, zato treba da se čuje prvenstveno naš glas – poručeno je između ostalog iz Berana.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar