ČAČAK: Vaspitačica terala dečaka (4) na oralni seks!

Vaspitačica V. Š. iz vrtića „Sunce“ u Čačku navodno je naterala četvorogodišnjaka da je oralno zadovoljava tokom boravka na zimovanju na Zlatiboru


Policija je zbog toga pokrenula istragu, a direktorka predškolske ustanove ju je suspendovala. Kako nezvanično saznajemo, dečak se po povratku sa Zlatibora najpre poverio majci, koja ga je u neverici saslušala.

Dečak kaže da ga je vaspitačica odvodila u kupatilo dok su druga deca po podne bila na spavanju, stavljala mu glavicu u međunožje i terala ga da liže…

Roditelji su shvatili da nešto nije u redu kada je mališan traumatične scene do detalja opisao i ocu. U istrazi kažu da su tokom rada na ovom slučaju bili veoma obazrivi strahujući da se ne ispostavi da je reč o dečjoj mašti. Međutim, jednomesečni rad psihijatara sa detetom ukazao je na to da postoje sumnje na seksualno zlostavljanje deteta!

– Sve se odigralo pre oko dva meseca kada su mališani čačanskog vrtića „Sunce“ bili na zimovanju na Zlatiboru. Dečak kaže da ga je njegova vaspitačica odvodila u kupatilo dok su druga deca po podne bila na spavanju, stavljala mu glavicu u međunožje i terala ga da liže… Po povratku kući dečak je na tu temu najpre počeo da razgovara sa majkom, pitajući je za ženski polni organ. Kada mu je majka odgovorila, on joj je kazao da „isti ima i vaspitačica“, da je probao i da to više neće da radi jer je bilo ružno. U početku su svi mislili da je mališanu proradila mašta, ali je dete pred četiri stručna lica dalo identičnu izjavu, čak je i do detalja nacrtalo scenu – kaže naš izvor iz istrage.

Od prvog dana u slučaj traumatičnog zimovanja mališana uključeni su psiholozi i rukovodstvo Predškolske ustanove „Radost“, kojoj pripada vrtić „Sunce“. Direktorka ustanove Vera Jovanović kaže da je vaspitačica privremeno udaljena s posla.

– Pomenuta vaspitačica je udaljena s posla do okončanja postupka koji se protiv nje vodi pred nadležnim organima. Čim su se roditelji obratili upravi vrtića, ja sam ih poslala na razgovor sa našim psihologom. Odmah posle toga sam zakazala i njihov razgovor sa kliničkim psihologom u čačanskom Domu zdravlja. Čim sam pročitala nalaze stručnjaka, shvatila sam da o slučaju treba da obavestim policiju i tužilaštvo – rekla je Vera Jovanović i dodala da ovakav slučaj u Čačku još nije zabeležen.

Izvor iz policije kaže da su roditelji dali izjave, da je vaspitačica saslušana, ali da sve poriče i da se sada čeka da tužilaštvo naloži dalje postupanje, budući da je reč o četvorogodišnjem detetu.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar