BIZARNO: Čuveni „Ferari“ ZABRANIO Džastinu Biberu DA KUPUJE I VOZI NJIHOVE AUTOMOBILE!

Ako je verovati izveštajima medija, pop zvezdu Džastina Bibera je Ferrari stavio na crnu listu i zabranio mu da kupuje i vozi vozila njihovog brenda!

Navodno, kultnom italijanskom brendu je dosta Biberovog lošeg ponašanja prema automobilima, što je u suprotnosti sa strogim pravilima Ferrarija i dovelo je do toga da se kanadski pevač nađe na crnoj listi.

Muzički umetnik nije uništio Ferrari superautomobil tako što ga je zapalio zarad pregleda na YouTube platformi (veoma popularan trend među bogatim influenserima), niti je uradio bilo šta što bi narušilo ime brenda, već je privremeno izgubio svoj Ferrari 458 Italia na nekoliko nedelja!

Incident se dogodio 2015. godine kada je potpuno zaboravio gde je parkirao svoj neon-plavi Ferrari posle noći žestoke zabave na Beverli Hilsu. Prema izveštajima, pop zvezda nekoliko nedelja nije mogao da nađe svoj automobil, što nas dovodi do još jednog razloga zašto je Ferrari bio ljut na Bibera.

Italijanski brend čvrsto veruje da su njihovi superautomobili umetnička dela koja ne treba ni na koji način menjati. Najlakši način da iznervirate Ferrari je modifikovanje ili prilagođavanje njegovih automobila bez pristanka.

Biber nije obratio pažnju na to i nabavio je svoj Ferrari 458 Italia F1 Edition iz 2011. koji je prilagodio niko drugi do West Coast Customs, što je uključivalo proširene blatobrane, neonsko-plavu oblogu, naknadne felne i još mnogo toga. To je crvena zastava za Ferrari i to brend tretira kao svetogrđe. Da stvari budu gore, Biber je prekršio još jedno veoma važno pravilo o vlasništvu Ferarija tako što je prodao svoj 458 na aukciji, opet bez saglasnosti proizvođača automobila, što se pokazalo kao poslednji ekser na kovčegu.

Ako se pitate kako se sve ove stvari mogu smatrati ozbiljnim prekršajima koji vlasnike stavljaju na crnu listu, vidite da Ferrari svoj javni imidž i vrednost brenda shvata veoma ozbiljno verovatno, ozbiljnije nego bilo koji drugi brend širom sveta. Brend zapravo tera svoje vlasnike da potpišu ugovore pre nego što im prodaju automobile koji uključuju poštovanje pravila i smernica o vlasništvu Ferarija. Na primer, postoji klauzula u ugovoru koja sprečava vlasnike da preprodaju svoj automobil u prvoj godini. Pored toga, Ferrari je navodno takođe naterao svoje kupce u SAD da potpišu sporazum u kom se navodi da proizvođač automobila ima pravo da otkupi vozilo nazad.

Džastin Biber nije prva slavna ličnost koju je Ferrari kaznio zbog kršenja pravila. Muzički umetnik Džoel Tomas Zimerman, profesionalno poznat kao Deadmau5, slavno se upleo u frku sa Ferarijem 2014. nakon što je njegov Ferrari 458 prekrio omotom inspirisanim Nyan mačkama i nazvao ga Purrari. U stvari, postoji nekoliko takvih slučajeva u kojima je Ferrari tužio vlasnike svojih superautomobila zbog kršenja njegovih pravila.

Mnoge poznate ličnosti su glasno izrazile svoje negodovanje zbog tako strogih vlasničkih pravila koje je postavio Ferrari, zajedno sa svojim snažnim procesom provere kupaca, uključujući Džeja Lenoa koji je nedavno otkrio zašto ne poseduje nijedan Ferrari. Možda bi Biber trebalo da dobije savete za kupovinu automobila od legendarnog američkog voditelja tok-šoua i poznatog fanatika automobila.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar