Badminton: Uspešan debi mlade Kragujevčanke na internacionalnoj sceni

Članovi badminton kluba „Ravens KGNatalija Đoković, Selena Stojanović i Stefan Maksimović sa velikim uspehom su nastupili na tradicionalnom međunarodnom takmičenju „Serbian U17&youth international” – Novi Sad 2021.

Najveći uspeh je svakako bronzana medalja koju je u Ženskom dublu kategorije igrača do 11 godina starosti osvojila Natalija Đoković igrajući u paru sa Miom Veličković iz Kruševca. Ključna je bila pobeda u neizvesnom meču protiv bugarsko-rumunskog para Sasha Bordeianu/Elitza Bozhilova rezultatom 2-1 (21:18, 18:21, 21:15)

U konkurenciji dečaka i devojčica do 15 godina starosti i masovnoj konkurenciji igrača iz 25 zemalja Selena i Stefan su pružili svoj maksimum, ali su ostali bez osvojenih medalja ovom prilikom.

Stefan je igrao u paru sa Sein Reinert (Luksemburg), a Selena sa Mia Gleich (Slovenija) uz zajednički nastup u Mešovitim parovima U15 konkurencije, čime su ostvarili i određene plasmane i prve poene na U15 evropskoj listi takmičara u svojim karijerama.

Trojac iskusnijih članova BK „Ravens KG” je i sudio na ovom turniru a to su: Jovana Maksić, Igor Jovanović i Aleksandar Jovičić.

– Veoma smo zadovoljni učešćem naših troje perspektivnih takmičara na tradicionalnoj međunarodnoj manifestaciji u Novom Sadu. Jedno od najznačajnijih takmičenja u našem kalendaru i još jedan veliki uspeh debitanta na međunarodnoj sceni Natalije Đoković. Ona je sjajno trenirala cele godine sa starijim kolegama iz kluba i veoma smo zadovoljni da je uspela da se i sa trećeg turnira u nizu vrati u Kragujevac sa medaljom, ovoga puta debitantskom na internacionalnoj sceni i potvrdi svoj talenat, rekao je Andreja Todorović predsednik UO i trener kragujevačkog kluba.

On je dodao da ostaje žal što zbog obaveza na prijemnim ispitima još dvoje kragujevačkih  istaknutih igrača nije moglo da učestvuje, a to su Relja Milić i Lana Dramićanin.

– Čestitatamo svim igračima nacionalnog tima Srbije na osvojenim medaljama kojih je ovoga puta bilo 13 u ozbiljnoj internacionalnoj konkurenciji, izjavio je Todorović.

Inače, na ovom takmičenju je učestvovalo više od 600 takmičara iz čak 25 država.

Turnir je tradicionalno organizovao Badminton savez Srbije u sportskom centru „Slana Bara” uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Badminton Europe konfederacije, grada Novog Sada i drugih institucija i kompanija.

Izvor: Pressek

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar