Ana Brnabić mandatar, saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti povodom izbora mandatara za sastav nove Vlade Srbije i situacije na Kosovu i Metohiji.
Vučić je Narodnoj skupštini predložio dosadašnju premijerku Anu Brnabić kao kandidata za predsednika Vlade Srbije, pošto je saslušao mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista.
„Odluka je bila komplikovana i složena, i unutar najveće stranke u zemlji, i sva tri kandidata za predsednika Vlade će biti članovi Vlade. Kada je došlo do izbora između Ane Brnabić i Miloša Vučevića nijedna strana nije prevagnula, jel imaju jaku podršku u stranci. Predlažem Narodnoj skupštini Anu Brnabić za predsednika Vlade“, rekao je Vučić.
On je dodao da Ana Brnabić neće biti ceo mandat predsednica Vlade, i da će 2024. godine doći do rekompozicije nove vlade.
Vučić je istakao da je važno da ostane premijerka da bismo mogli da nastavimo i užurbano radimo na rešavanju problema za jesen i zimu.
„Veoma je važno da u tom periodu imamo nekog ko je iskusan“, dodao je on.
Vučić je kazao da će Vučević biti značajan činilac nove vlade i potpredsednik.
Što se tiče Ivice Dačića, kazao je, da će imati značajnu i još značajniju ulogu i funkciju u državnom aparatu Srbije, što, dodaje, pokazuje koje poverenje ima sve tri ličnosti.
Dačić će, naglasio je, sem važnog ministarskog mesta i zamenika predsednika vlade imati funkciju koordinatora službi bezbednosti.
Rekao je i da u Sinišu Malog ima ogromno poverenje i da će on biti jedan od potpredsednika vlade.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar