ALEKSINAČKI MONSTRUM NAPRAVIO DVA NOŽA OD ŽILETA, U ĆELIJI IMAO I 40 TABLETA SEDATIVA: Forenzičar otkriva šta je Džonić zamislio!

Još je nejasno šta je zapravo Goran Džonić planirao sa velikom količinom medikamaneta, pronađenih u njegovoj ćeliji, a misterija je i ko mu je dao ove tablete.

Otkrivanjem improvizovanih noževa i 40 tableta sedativa u Džonićevoj ćeliji sprečen je njegov pokušaj, kako se sumnja, da naudi sebi, smatra čuveni forenzičar Časlav Ristić. Međutim, da li je Džonić zaista planirao samoubistvo ili je želeo da samopovređivanjem skrene pažnju na sebe, predmet je istrage.

Goran Džonić, iz aleksinačkog sela Moravac, optužen je da je 27. septembra prošle godine ubio brata od tetke, njegovu suprugu i ćerku.

Čuvari u niškom KPZ-u su u ćeliji u kojoj boravi Džonić u sredu pronašli 40 sedativa, kao i dva noža koja je najverovatnije sam napravio od žileta izvađenih iz brijača. U prilog tome da su čuvari time pokvarili neki njegov pakleni plan govori činjenica da je nakon toga započeo štrajk glađu bez nekog objašnjenja!

Krivicu svaljivao na druge

Goran Džonić je po hapšenju negirao da je ubio Đokiće, ali je na nekoliko saslušanja priznao da ih je pratio i tvrdio da je bio svedok njihovog ubistva, za šta je optužio braću Milošević iz istog sela. Ipak, istraga je utvrdila da braća Milošević, poznatiji u selu pod nadimkom Jojke, nemaju veze sa zločinom, pa je posle nekoliko meseci i sam Džonić priznao da ih je lažno optužio.

Časlav Ristić, penzionisani forenzičar, na osnovu svog dugogodišnjeg iskustva ne isključuje mogućnost da se radi samo o scenariju kako bi osumnjičeni iz njemu poznatog razloga skrenuo pažnju na sebe.

– Da li je planirao da se ubije, to isključivo samo on može da zna, kao i razlog za tako nešto. Ipak, na osnovu činjenica, odnosno pronađenih tableta i takozvanih sečiva, može da se sumnja da je planirao da povredi sebe da bi skrenuo pažnju. Ti žileti su plitki i ne mogu duboko da poseku, pa zbog toga ne isključujem mogućnost da je planirao u nekom trenutku prvo da popije te tablete, a onda da se poseče. Zna on dobro da bi stražari odmah reagovali čim bi se posekao i da bi ga tad spasli. Sad se postavlja pitanje što je to planirao? – naveo je Ristić.

Zatro celu porodicu

Vlasnik menjačnice Goran Đokić (57), njegova supruga Gordana (56) i ćerka Lidija (25) nestali su 26. septembra prošle godine, a njihova spaljena tela u ataru sela Moravac pronađena su 2. oktobra. Osamnaest dana kasnije policija je uhapsila Đokićevog brata od strica Gorana Džonića zbog sumnja da ih je ubio. Kao motiv je navedeno koristoljublje, jer je na imanju Džonićevog sina Stefana pronađeno više od 40.000 evra za koje se sumnja da su ukradeni od žrtve.

Prema njegovim navodima, pritvorenici se povređuju kada imaju problema sa drugim zatvorenicima.

– U ovom slučaju znam da ga niko ne dira i zbog toga isključujem tu mogućnost kao i pretpostavku da su mu ta sečiva trebala za odbranu. Zanimljivo je to što je po pronalaženju tableta i sečiva počeo sa štrajkom glađu. Zna on dobro da niko na silu ne sme da ga hrani. Sad jedino preostaje da se vidi dokle je spreman da ide, odnosno da li je u pitanju samo gluma da se privuče pažnja, što je već postigao, ili je stvarno rešio da završi sa sobom iz samo njemu znanog razloga. Možda ga zaista grize savest zbog onoga što je uradio, a možda skreće pažnju da bi opet tvrdio da nije kriv – rekao je Ristić.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar