Abazović: Čestitam novu koaliciju Bečića i Đukanovića!

Mislim da su mnoge stvari jasnije, čestitam novu koaliciju Alekse Bečića i Mila Đukanovića, kazao je Dritan Abazović u prvoj izjavi nakon što je u parlamentu izglasano nepoverenje njegovoj Vladi, dodajući da se nada da će brzo dogovoriti novu Vladu, prenosi srpska novinska agencija SIA.

„Spremni smo da izvršimo primopredaju. Ovo je najinkluzivnija Vlada koja je postojala, nikakav revanšistički odnos nije imala ni prema kome. Voleo bih da svaka naredna bude takva“, rekao je Abazović na konferenciji za novinare u Skupštini Crne Gore.
Poručio je da mu je žao što organizovani kriminal i dalje koristi, kako je naveo, pipke da i dalje uređuje političke odnose.
„Ponosan sam na sve što smo uradili za 100 dana. Bićemo upamćeni kao Vlada koja je najkraće trajala. Učinićemo sve da se Vlada koja se sastavi nakon izbora, povesti Crnu Goru u EU“, istakao je Abazović.
Abazović je dodao da URA neće učestvovati u Vladi ako se ona formira pre izbora.
„To je stav i SNP-a kako sam shvatio. Dosta smo sedeli za stolom, napravili smo dve Vlade, logično je da neko drugi preuzme inicijativu. Neka Bečić, Đukanović i Šehović naprave novu većinu“, kazao je Abazović i dodao da je privilegija biti opozicija „ovakvom DPS-u“.
Na pitanje kako će biti novi izbori bez Ustavnog suda, kazao je da je veći problem kako će sad servisirati obaveze prema građanima.
„Ako dođe do neke krize, i oni penzioneri koji treba da prime povećanu penziju i 1. septembra i 1. januara, neka uvek prvo pogledaju u Bečića i Đukanovića ako se nešto od toga ne bude servisiralo“, poručio je Abazović.
Podsetimo, poslanici Skupštine Crne Gore izglasali su nepoverenje Vladi Crne Gore premijera Dritana Abazovića.
Za nepoverenje Vladi, za koje se glasalo na inicijativu pet stranaka predvođenih Demokratskom partijom socijalista (DPS) Mila Đukanovića, izjasnilo se 50 poslanika, dok je protiv bio jedan poslanik. Ukupno je glasao 51 poslanik od 81 u crnogorskom parlamentu.

Demokrate: Pregovori o formiranju nove vlade mogu početi danas

Pregovori o formiranju nove vlade na osnovu izborne volje građana od 30. avgusta 2020. godine mogu početi već danas, saopštilo je Predsedništvo Demokratske Crne Gore.
U Skupštini Crne Gore kasno sinoć je glasovima poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Demokrata, Liberalne partije, Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata, Demokratske unije Albanaca, Bošnjačke stranke, Prave i Ujedinjene Crne Gore izglasano nepoverenje Vladi premijera Dritana Abazovića.
Demokrate su saopštile da kompletan sastav Predsedništva te stranke jednoglasno i snažno podržava odluku njihovog kluba poslanika da glasa za nepoverenje Vladi.
“Predsedništvo Demokrata ostavilo je mogućnost predsedniku Vlade da do trenutka glasanja dostavi usaglašenu pisanu strukturu Vlade sa potpisima 32 poslanika ili podnese ostavku”, navedeno je u saopštenju.
Demokrate ocenjuju da se, pošto to nije učinjeno, akt Kluba poslanika smatra jedinim mogućim da zaustavi dalji sunovrat države sa Vladom DPS-a nastalom, kako navode, izdajom izborne volje građana Crne Gore.
Takođe se ističe da Demokrate neće ulaziti u „DPS-URA-SNP kombinatorike“.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar