Zemun: Proglašeno 11 lista za lokalne izbore

Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić raspisao je izbore u Zemunu za 2. jun

Gardoš, leto, Zemun,  „Deca ne izlaze iz mode“, predstava

BEOGRAD – Za predstojeće lokalne izbore u beogradskoj opštini Zemun do sada je proglašeno 11 izbornih lista.

Tako će na izborima učestvovati lista Srpska napredna stranka – Aleksandar Vučić, zatim lista koalicije Demokratska stranka Srbije – grupa građana Dveri, kao i lista „Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS-SDPS-Pokret veterana“, piše na opštinskom sajtu.Među učesnicima izborne trke u Zemunu biće i liste Demokratske stranke, Srpske radikalne stranke, Grupe građana Zemunski pokret – Pokret radnika i seljaka – prof. Miša Krstić, lista Građanska alternativa – Goran Mandić, kao i lista Liberalno demokratska partija – Čedomir Jovanović.Takođe, građani će na izbornom listiću moći da se opredele i za listu pod rednim brojem devet – „Moj Zemun grad – Milan Nadoveza Naja“, zatim za listu „Zemun naš grad-Građanski pokret Zemun-URS-SPO“, kao i za listu „Grupa građana za Zemun-Pokret za razvoj Batajnice“.

Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić raspisao je izbore u Zemunu za 2. jun. On je odluku o raspisivanju tih izbora doneo 17. aprila, a već sutradan su počeli da teku rokovi za vršenje izbornih radnji.

Lokalni parlament u Zemunu ima 57 odbornika.Na izborima 7. juna 2009. godine, SNS je osvojila 23, koalicija „Za evropski Zemun“ 19 mandata, SRS šest, koalicije SPS-PUPS-JS i DS S-NS-NP po četiri odbornička mesta, a Lista za toleranciju Rasima Ljajića jednog odbornika.Posle tih izbora vlast u toj opštini formirali su odbornici SNS, SPS-PUPS-JS i DS S.

Krajem godine redovni izbori trebalo bi da budu održani i u opštini Voždovac.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar