Zemun: Naprednjaci pregazili konkurenciju,mala izlaznost birača

Naprednjaci mogu komotno sami da formiraju vlast u opštini,ali je verovatnije da će opštinska vlast u Zemunu biti formirana po uzoru na republički model. Demokratska stranka ostvarila značajan uspeh pošto je dobila oko 9 % glasova iako je na nivou republike odavno na ivici cenzusa.

Aleksandar Vučić, Zemun, naprednjaci, SNS, lokalni izbori, pobeda naprednjaka

Vučić proslavlja sa svojim Zemuncima

BEOGRAD – SNS ispred svih protivnika!
Srpska napredna stranka ubedljivo je pobedila na jučerašnjim lokalnim izborima u Zemunu, osvojivši 51,52 odsto glasova. Na drugom mestu je koalicija okupljena oko SPS sa 11, 69 odsto, a Demokratska stranka je osvojila fantastično treće mesto sa impozantnih  8, 92 odsto što je veliki uspeh za ovu partiju koja je odavno na ivici cenzusa.

Podrška reformama

Na osnovu 95 odsto obrađenih rezultata, DSS ima 6,81 odsto, LDP 5,17, dok su SRS i URS+SPO ostali ispod cenzusa.

Rezultate izbora saopštio je lider SNS Aleksandar Vučić, naglasivši da pobeda predstavlja podršku naroda modernoj Srbiji, reformama i borbi protiv korupcije:
– Ovo je istorijska pobeda, kakva se nije dogodila za 25 godina višestranačja u Srbiji. Ona pokazuje kolika je podrška naroda ozbiljnosti i odgovornosti. Sad moramo da donosimo teške odluke – rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije i dodao da ne želi da govori o parlamentarnim izborima.

Nakon ubedljive pobede, sinoć su u izborni štab u Zemunu stigli poslanici SNS Zoran Babić, Vladimir Cvijan, Tihmir Arsić, kao i Branislav Prostran, dosadašnji predsednik opštine. Inače, lokalni izbori u Zemunu protekli su bez ikakvih nepravilnosti.

Neka se spremi Beograd

Analitičar Dragomir Anđelković tvrdi da će izbori u Zemunu svakako biti odraz i pokazatelj trenda raspoloženja građana u Beogradu, ali i širom Srbije.

– Za očekivati je bilo da SNS osvoji apsolutnu većinu. Posle ovakvih rezultata, logično je da se pokrene pitanje izbora u Beogradu jer pokazuju dramatičnu promenu raspoloženja građana. Iako je gradska vlast u Beogradu izabrana legalno, bila bi u raskoraku između te legalnosti i legitimiteta, koji postaje sumnjiv zbog promene raspoloženja građana. Posle Zemuna prirodno rešenje bili bi izbori na gradskom nivou – kaže za Kurir Anđelković.

Tata Anđelko uz sina Aleksandra

U štabu SNS u Zemunu sinoć je bio i Anđelko Vučić, otac Aleksandra Vučića, koji je pomagao u izbornoj kampanji. On je, nakon što su proglašeni rezultati izbora, izgrlio i izljubio sina.
– Mi Vučići držimo se zajedno. Navijamo za isti klub i delimo iste vrednosti. Brat i otac nemaju nikakvu funkciju u stranci, već su pomagali u kampanji iz srca – rekao je Aleksandar Vučić.

Čestitke Dinkića, Šuntanovca i DSS

Na pitanje novinara da li je dobio čestitke za pobedu od kolega iz drugih stranaka, Aleksandar Vučić je odgovorio:
– Čestitali su mi Mlađan Dinkić i DSS.

Inače, sinoć je, gostujući u „Utisku nedelje“, pobedu SNS javno čestitao i poslanik DS Dragan Šuntanovac. Predsednik Skupštine Srbije, naprednjak Nebojša Stefanović, u istoj emisiji rekao je da je njegova partija osvojila oko 55 odsto glasova Zemunaca.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar