Zemun: DSS i Dveri u cirkusu bez šatora

Cirkuska tačka na otvorenom: DSS-dverjanski tribal dance na keju u Zemunu

Cirkuska tačka na otvorenom: DSS-dverjanski tribal dance na keju u Zemunu
Krajnje konzervativna Demokratska stranka Srbije (DSS) i klerikalna organizacija Dveri, u okviru predizborne kampanje u Zemunu, organizovali su predizborni miting i marš uoči lokalnih izbora u toj beogradskoj opštini. Na zboru, gde se sastalo nekoliko desetina njihovih istomišljenika, između ostalog, moglo se čuti i da su najemancipovanije svetske demokratije i najače ekonomije – Evropska unija (EU) i Sjedinjene Američke Države (SAD), u stvari, u krizi, te da su za razliku od njih, Srbi su u prednosti jer imaju rešenje, a to je povratak porodičnoj politici, te da taj fundament tribalizma postaje svojevrsna svetska kulturna revolucija

Nekoliko desetina zboraša sabralo se a potom marširalo ulicama Zemuna na poziv krajnje konverzativne DSS i pravoslavnih ekstremista iz Dveri. Učesnici predizbornog skupa ove koalicije prvenstveno su ukazali na „značaj moralne i duhovne obnove srpskog naroda“.

Potpredsednica DSS i poslanica te stranke Milica Radović istakla je da jedan od najznačajnijih nacionalnih ciljeva zaustavljanje daljeg demografskog pada srpskog naroda.

„Ako svake godine 30.000 ljudi umre više nego što se rodi, onda je jasno da će za pet do šest godina nestati grad veličine Zemuna“, rekla je Radović i dodala da su to alarmantni podaci i da je poslednji trenutak da se nešto na tom polju uradi. DSS, dodala je Radović, želi da se formira Ministarstvo za brigu o porodici, kao i da iznos roditeljskog dodatka mora da se poveća i da se isplaćuje jednokratno, ne samo za prvo dete, već i za svako naredno. Ona smatra i da treba da bude formiran Fond za obnovu stanovništva koji će se finansirati tako što će od svake finansijske transakcije izdvajati jedan dinar za tu namenu.

Boško Obradović, jedan od lidera iz organizacije Dveri koja je zapravo trabant DSS-a, istakao je da je „u Srbiji porodični ustanak počeo dve godine ranije 2011. ulaskom Dveri u političku scenu Srbije, kada se konačno pojavila politička organizacija koja zastupa porodične vrednosti“.

Ovaj pravoslavni ekstremista je takođe ustvrdio, govoreći o krizi u EU i šire, da „danas mnogi evropski narodi prepoznaju ono što su Dveri govorile još ranije“, dodavši da su najemancipovanije svetske demokratije i najače ekonomije – Evropska unija i Sjedinjene Države, u stvari u krizi, te da su „za razliku od njih, Srbi su u prednosti jer imaju rešenje, a to je povratak porodičnoj politici“, te da taj fundament tribalizma „postaje svojevrsna svetska kulturna revolucija“.

On je takođe, po proverenom receptu svojih ideoloških predaka iz Italije i Nemačke tridesetih godina prošlog veka, negirao da je individua osnovna ćelija društva.

Pored Obradovića i poslanice DSS, malobrojnima su se obratili dverjanin Vladan Glišić i izvesna Mila Alečković-Nikolić, koja je pristojnim građanima Beograda i Srbije poznata po incidentu kada je ovaj, Glišić, vrištao kao sumanut sa pendžera njenog stana na učesnike poslednjeg Beogradskog maratona.

Na kraju, ultradesničari su pozvali svoje istomišljenike da na lokalnim izborima u Zemunu glasaju za izbornu listu DSS-Dveri-Vojislav Koštunica, dok je pomenuti Glišić, uz podršku nekoliko vremešnijih dama, otplesao DSS-dverjanski tribal dance. A protiv malera, valjda.

1 Comment

Ostavite komentar