REPORTER

Nezavisni dnevni magazin

ZBOG DUŠEVNOG BOLA: Džim Doson tužio Mariniku Tepić!

Britanski političar Džim Doson tužio je balerinu i poslanicu Nove stranke Mariniku Tepić jer je na njegov račun iznela niz neistina i uvreda, nazvavši ga između ostalog i fašistom * Zbog jakih bolova u duši Doson traži 450.000 dinara odštete * Marinika Tepić je poznata javnosti po optužbama da je opelješila pokrajinski budžet koristeći politički uticaj koji ima

„U svetu poznati fašista“, „mobilizator militantnih grupa“, čovek koji „naoružava svoje pristalice“, „fašista koji donira srpske manastire donacijama koje više liče na oružje“ – te reči poslanice Marinike Tepić u dušu su pogodile onog kom su upućene – britanskom desničaru Džimu Dosonu. Zato ju je tužio.

Svim ovim navodima tužena je povredila tužiočevu čast i ugled, kao i dostojanstvo, budući da se radi o uvredljivim i omalovažavajućim rečima zbog kojih sam trpeo duševne bolove jakog intenziteta, u smislu negativnih afekata, odnosno osećanja stida, srama, žalosti, tuge i osećanja manje vrednosti, naveo je Doson u tužbi.

„On i treba tako da se oseća. Svi fašisti treba da se osećaju tako“, izjavila je Marinika Tepić.

Ne odstupa poslanica ni od jedne tvrdnje izgovorene za skupštinskom govornicom i kaže, spremna je da dokaze u prilog svojim tvrdnjama dostavi i sudu. No pre toga, međunarodnoj i domaćoj javnosti poslala je otvoreno pismo kojim upozorava na narastajući fašizam u Srbiji, između ostalog i zbog saznanja koje ima.

„A to je da me ovi ekstremni desničari u svojim krugovima interno nazivaju Džo, aludirajući na britansku parlamentarku Džo Koks koja je pre godinu i po dana ubijena na ulici od strane jednog ekstremiste, a oči britanske javnosti su tada bile uprte u organizaciju ‘Britain first’ čiji je osnivač upravo Džim Doson“, rekla je Tepić.

Pokret 1389, Dosonovog bliskog saradnika Miše Vacića, podseća Tepić, nedavno je prerastao u formalnu organizaciju Srpska desnica, što, kaže, ne bi bilo sporno da se na tom skupu nije pojavio potpredsednik SNS-a Milenko Jovanov.

„To je trenutak kada meni i definitivno postaje jasno sve ono na šta sam upozoravala mesecima unazad, a to je pokušaj institucionalizacije profašističkih organizacija i ekstremnih desničara u Srbiji, pokušaj da se oni uvedu u sistem, s obzirom da je na skupu Srpske desnice doneta odluka da će se ona pojaviti i na beogradskim izborima“, kaže poslanica Nove stranke.

Pre ili posle izbora, Marinika Tepić će na sud. Bude li presuđeno u korist Džima Dosona, biće obavezna da mu isplati 450.000 dinara. Ta suma novca bila bi, kaže Doson, satisfakcija za pretrpljene duševne bolove jer će, kako sam kaže u tužbi, uspostaviti psihičku i duševnu ravnotežu koja je postajala pre objavljivanjja, tvrdi, neistinitih navoda o njemu.

ARHIVA

Marinika Tepić ide u zatvor?!

Marinika Tepić, balerina-političarka koja izgleda češće menja stranačke lidere nego posteljinu, uskoro će se naći pred licem pravde, a naš izvor u Tužilaštvu potvrđuje da su dokazi toliko jaki da će se Tepićeva verovatno naći i – iza rešetaka!

Tepićevoj se na teret stavlja nenamensko trošenje budžetskih sredstava, najčešće po političkoj liniji i za privatne poslove. Po Pančevu se prepričava kako je muža vodila na službena putovanja i kako je finansirala isključivo one koji su bili lojalni njoj i brojnim strankama koje je učlanjivala.

Aprila ove godine, inspekcija je utvrdila je da fitness klub koji je od Marinike dobio novac, u suštini ne postoji. Prema tvrdnjama inspekcije, pomenuti fitness klub, čiji je vlasnik zagovornik politike LSV, prekršio je propise i nije uskladio statut sa novim Zakonom o sportu. Takođe, ustanovljeno je da se na adresi, koja je navedena kao adresa fitness kluba, nalazi privatna kuća u kojoj nema teretane.

U Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu tvrde da su pronađene na stotine predmeta gde nema valjanog pravdanja o namenskom trošenju novca poreskih obveznika. Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez tvrdi da je Marinikina ekipa ostavila praznu kasu, da nije isplatila ni nagrade najuspešnijim mladim sportistima, ali je zato isplaćivala novac klubovima koji igraju u „beton ligama“.

Pančevci pričaju da je Tepićeva iskorišćavala stranke i naivne „lidere“ da bi sebi ugodila, tačnije da bi došla u poziciju da odlučuje o budžetskim sredstvima.

Pored direktnog uticaja na „kase“, naplaćivala se i zapošljavanjem drugih. Nekadašnjeg momka, bez kvalifikacija, zaposlila je u Transnafti, odbornika Olivera Petkovića u pokrajinskoj administraciji, a primer njenog „uticaja“ je i Danijel Ivanković, koji je tada imao i privatnu firmu koja je prodavala sprave za teretane.

Sećamo se i političkih progona i žrtava sujetne Tepićeve. Prvo je na njen egoizam i nenamensko trošenje sredstava ukazivao Darko Parežanin, bivši predsednik Sportskog saveza Vojvodine. Tepićeva ga je otpustila bez obrazloženja, kao da joj je deda ostavio javnu funkciju. Po dolasku nove pokrajinske vlasti, Parežanin je, isključivo zbog znanja i kvalifikacija, vraćen na posao.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: