Ušteda 15 miliona dinara

Stadion FK „Mačva“ jedini u Srbiji sa led osvetljenjem. Stadion Fudbalskog kluba „Mačva“ jedini u Srbiji ima reflektore sa led osvetljenjem. Na četiri stuba visine 49 i 42 metra ukupno je raspoređeno 248 reflektora.

IZVOR, Piše: D. E.

Da su na njima metal-halogene sijalice kao na ostalima stadionima u Srbiji, potrošnja električne energija bila bi duplo veća. Garancija od 10 godina znači da u tom periodu neće biti dodatnih troškova za održavanje rasvete.

– Šabac je dobio još jedan prepoznatljiv znak, a reč je o najmodernijim i najekonomičnijim reflektorima u Srbiji, čime su obezbeđeni bolji uslovi za igrače i užitak za publiku, ističe gradonačelnik Nebojša Zelenović. On je naglasio da Šabac postavlja putokaze ostalim gradovima jer prvi primenjuje racionalna rešenja. Nakon zamene živinih sijalica u uličnoj rasveti, odlučeno je i da reflektori budu sa led osvetljenjem.

Sa metal-halogenim reflektorima potrošnja električne energije bila bi duplo veća, a bila bi potrebna i nova trafostanica, koja bi stajala sedam miliona dinara, dok bi za kablove i ostalu opremu trebalo uložiti još osam miliona dinara. Fudbalski klub „Mačva“ od ove sezone je superligaš, prvi put posle 65 godina. Zbog zahteva takmičenja u Superligi Srbije, Grad Šabac je uložio značajna sredstva za adaptiranje stadiona, kako bi se ispunili svi neophodni uslovi za takmičenje u ovakvom rangu.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar