UONS: Vučić je najveći strani špijun u Srbiji

Udruženje onlajn novinara Srbije (UONS) najoštrije osuđuje izjave funkcionera BIA Marka Parezanovića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića koje sve nezavisne i slobodne novinare koji kritički pišu o režimu u Srbiji svrstava u „strane špijune“.

Marko Parezanović je nedavno izjavio da su „najveća pretnja Srbiji strani agenti koji deluju u medijima, nevladinim organizacijama i opozicionim strankama“, a Vučić je potvrdio navode o delovanju agenata, uz konstataciju da oni „nemaju uticaj u srpskom društvu“.

Činjenica je da predsednik Srbije otvoreno sarađuje sa albanskim teroristima na Kosovu koji su sada državni funkcioneri u tamošnjim institucijama, sa fondacijom Džordža Soroša koju redovno optužuju mediji pod njegovom kontrolom da rade protiv Srbije, sa NATO paktom koji je preoravao Srbiju bombama sa osiromašenim uranijumom ali i sa stranim tajnim službama poput američkih FBI i CIA, pa je onda nejasno da li je on u stvari taj strani špijun i to onaj koji ima najveći uticaj u srpskom društvu jer je predsednik države?

Izgleda da Vučić i njegov režim smatraju da samo oni imaju ekskluzivno pravo da sarađuju sa javnim i tajnim stranim službama i da pritom nikome ne polažu nikakve račune?

To govori o poistovećivanju predsednika Srbije i njegovog režima sa državom, što je veoma opasno i pogubno.

Očekujemo izvinjenje Parezanovića i Vučića svim novinarima Srbije kao i svim pripadnicima nevladinog sektora u Srbiji.

 

 

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar